Adina Pintilie - premiul pentru regie, la Festivalul de Film "Cronograf"

Adina Pintilie a câştigat premiul pentru regie la Festivalul Internaţional de Film Documentar "Cronograf", desfăşurat în perioada 15 - 19 mai, la Chişinău, pentru pelicula "Nu te supăra, dar...", informează BASA-press.

27 afișări
Imaginea articolului Adina Pintilie - premiul pentru regie, la Festivalul de Film "Cronograf"

Adina Pintilie - premiul pentru regie, la Festivalul de Film "Cronograf"

Marele premiu şi Trofeul ediţiei a VII-a a Festivalului Internaţional de Film Documentar "Cronograf" au fost câştigate de filmul "Marcela", regizat de Helena Trestikova din Cehia.

Premiul pentru regie a fost acordat Adinei Pintilie pentru filmul "Nu te supăra, dar…", pentru felul în care explorează esenţa naturii umane într-un mod artistic neconvenţional.

La secţiunea CadRO, Marele Premiul şi Trofeul au fost câştigate de filmul "Bar de zi şi alte povestiri", în regia Corinei Radu (România). Premiul doi a fost acordat filmului "Stella", regizat de Vanina Vignal din Franţa, în timp ce premiul trei va pleca în Austria pentru filmul "Kilometrul 43,3, Cherestea din Transilvania", în regia lui Georg Tiller.

În categoria dedicată producţiilor naţionale, Trofeul şi premiul pentru cea mai bună emisiune produsă la un studio TV au fost oferite studioului Sor-TV pentru producţia "O viaţă şi un destin", autori: Iurie Babii, Vadim Şterbate şi Sergiu Ursachi. Premiul doi a revenit Pro-Art Studio, pentru "Subteranele Istoriei", autor Oleg Danilceac. Pe locul trei s-a situat studioul Drochia TV, pentru "Femeia în faţa destinului", al autoarei Vera Bulgaru.

Prin decizia juriului au mai fost oferite aproximativ zece premii speciale.

La cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Documentar "Cronograf" au concurat 50 de filme realizate de cineaşti din 23 ţări. "Cronograf" este unicul festival internaţional de film documentar din Republica Moldova şi a fost lansat în 2001, la iniţiativa OWH TV Studio.

Festivalul s-a deschis cu proiecţia, în premieră în Republica Moldova, a filmului "Război pe calea undelor/ ColdWaves", în regia lui Alexandru Solomon (România).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici