Adrian Artene este noul director al ziarului Naţional

Adrian Artene, fost redactor-şef al tabloidului CanCan, a declarat pentru MEDIAFAX, joi, că a fost numit director al ziarului Naţional, preluându-şi funcţia pe 8 septembrie.

1101 afișări
Imaginea articolului Adrian Artene este noul director al ziarului Naţional

Adrian Artene este noul director al ziarului Naţional

"Nu voi face schimbări la ziar, vor fi îmbunătăţiri. Şi astfel există două segmente de privit. Unul, şi anume în privinţa personalului, unde se va face o evaluare. După această evaluare se va stabili clar rolul fiecăruia în redacţie, neînsemnând aici că va pleca cineva, că ne vom despărţi de cineva sau că vor fi veniri masive. Nu sunt adeptul venirilor masive, pentru că am găsit aici o echipă bună, dornică de schimbare. Se va restructura schema, organigrama. Restructurat nu înseamnă că dăm afară, ci că va fi o reaşezare a reporterilor şi o poziţionare a lor pe cele mai bune poziţii pe care se potrivesc", a declarat Artene, joi, pentru MEDIAFAX.

Pe de altă parte, el a spus că vor mai exista schimbări la nivel de layout, dar şi de conţinut, urmând ca ziarul Naţional să devină un "tabloid quality".

"Cel de-al doilea segment vizat este cel al layout-ului ziarului, unde trebuie lucrat foarte, foarte atent, şi al conţinutului. Vreau să fie primul ziar «tabloid quality» de pe piaţă. Ştiu că este o contradicţie de termeni, dar eu spun că (...) poţi să beneficiezi de eticheta de quality chiar dacă eşti tabloid", a mai explicat Artene pentru MEDIAFAX.

De asemenea, Artene a precizat că s-a despărţit de ziarul CanCan în iunie, poziţia de redactor-şef al tabloidului fiind preluată de Mădălina Pătra.

Cotidianul 7plus a devenit, în octombrie 2009, ziarul Naţional, revenind astfel la titlul sub care a fost lansat, în 1997, de Iliuţă Naghi, patronul publicaţiei. Pe 16 iunie 1997, Iliuţă Naghi a lansat cotidianul Naţional, transformat, în 2005, în publicaţia 7plus. Încă de la înfiinţare, Gheorghe Voicu a ocupat funcţia de redactor-şef al ziarului, fiind responsabilul editorial al publicaţiei.

În prezent, Gabriela Mocanu ocupă funcţia de redactor-şef al publicaţiei.

Adrian Artene este licenţiat în jurnalism şi în drept. Artene a ocupat, în perioada 1997 - 2004, funcţia de reporter special al ziarului Ziua, iar în perioada 2005 - 2006, el a fost redactor-şf al ziarului Averea (actualul Click!). Ulterior, din 2007 până în 2010, Artene a fost redactor-şef al ziarului CanCan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici