Adrian Georgescu - cel mai bun jurnalist sportiv, la Premiile "Ioan Chirilă"

Premiile "Ioan Chirilă" şi-au desemnat, luni seara, câştigătorii, în cadrul unei gale care a avut loc la Ateneul Român, cel mai bun jurnalist sportiv fiind desemnat Adrian Gerogescu, care a obţinut un premiu de 5.000 de euro.

7 afișări

Gala a fost deschisă de Iarina Demian, soţia fostului cronicar Ioan Chirilă, care a declarat: "A ne aminti de Ioan Chirilă înseamnă să ne amintim de cei care visau să scrie o carte frumoasă, despre artiştii gazonului şi nu despre patronii lor, despre competiţiile sportive, şi nu despre scandalurile din sport".

Cel mai bun ziarist al anului în cadrul Galei Premiilor "Ioan Chirilă" a fost desemnat Adrian Georgescu (Evenimentul Zilei), care, în discursul său de primire a premiului, l-a omagiat pe cronicar.

La categoria "Talentul anului", câştigător a fost desemnat Dan Ionescu, care, după cum s-a aflat abia în cadrul Galei, este un pseudonim al Cătălinei Pitiş. Aceasta a câştigat un stagiu de practică în redacţia de sport a cotidianului Evenimentul Zilei.

Comentatorul radio al anului a fost ales Cătălin Cârnu, care, la primirea premiului, a declarat: "Mă bucur că premiul a rămas acasă, adică în radioul public". Premiul i-a fost înmânat de Ilie Năstase, care a ţinut să îl omagieze pe Ioan Chirilă, spunând despre acesta că a fost singurul cronicar care a scris despre el nu când era numărul unu, ci când avea doar 13 ani. "El a văzut în mine un potenţial campion", a afirmat Năstase.

Mircea Sandu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, a înmânat premiul pentru cel mai bun fotoreporter al anului lui Alex Nicodim, de la Gazeta Sporturilor.

Comentatorul TV al anului a fost desemnat Bogdan Cosmescu (TVR), în timp ce Roxana Maha (Cotidianul) a fost aleasă cel mai bun reporter al anului, însă nici ea, nici Cosmescu nu a fost prezenţi la Gală.

Un alt câştigător absent a fost Adrian Mutu, care a primit titlul pentru cel mai bun sportiv al anului. Pe scenă a urcat tatăl său, care a spus: "Acesta este un premiu care îl onorează şi îl obligă pe Adi la performanţe mai mari".

Premiul pentru editorialistul anului a fost acordat lui Cristian Geambaşu (Gazeta Sporturilor), care, la primirea premiului, a vorbit despre importanţa preţuirii unor valori sportive, aşa cum a fost Nicolae Dobrin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici