Adrian Sandu prezintă Circus Garden, începând cu 28 februarie, la Art Yourself Gallery | GALERIE FOTO

Vernisajul expoziţiei Circus Garden, al artistului Adrian Sandu, va avea loc la Art Yourself Gallery pe 28 februarie, ora 18.00.

89 afișări
Imaginea articolului Adrian Sandu prezintă Circus Garden, începând cu 28 februarie, la Art Yourself Gallery | GALERIE FOTO

Adrian Sandu prezintă Circus Garden, începând cu 28 februarie, la Art Yourself Gallery

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO 

"Încă de la primele expoziţii, personale ori de grup, din anii ’90, Adrian Sandu a reuşit să imprime recognoscibilitate propriilor lucrări, prin linia ludic-infantilă a desenului şi prin modul original în care a relaţionat diferitele personaje între ele, folosind ca liant ori graniţă inclusiv culoarea, nu doar tangenţele sau spaţiile albe. Linia lui e una ce are viteză, ce-şi poate schimba brusc direcţia, ca apoi să accelereze neaşteptat şi să continue suprinzător conturarea subiectelor şi a poveştii lor. Petele colorate au şi valoare de accent, mai ales când nuanţa uneia sau alteia pare pusă în răspăr. De fapt, şi aceste “accente” fac parte din atributele originalităţii compoziţiilor", se arată într-un comunicat de presă, remis agenţiei MEDIAFAX, de către Art Yourself Gallery.

Artistul, care expune la Art Yourself Gallery până pe 27 martie, nu şi-a pierdut nici ataşamentul pentru gravură.

"Prin încerneluirea plăcii (manual sau cu ajutorul unui instrument) astfel obţinute şi ulterior prin imprimarea acesteia pe o suprafaţă-suport (hârtie, material textil, piele) cu ajutorul presei specifice tehnicii aplicate, va rezulta în final stampa, imaginea iniţială inversată lateral (în oglindă). Gravura de factură tradiţională operează de regulă în cele trei tipuri de tipar: înalt, adânc şi plan, fiecăruia dintre acestea corespunzându-i unul sau mai multe procedee. Pentru tiparul înalt caracteristice sunt tehnicile xilogravurii şi a linogravurii, pentru tiparul adânc (calcografic) se disting următoarele tehnici: acul sec, gravura cu dăltiţa, acvaforte, acvatinta şi mezzotinta, iar în ceea ce priveşte tiparul plan, reprezentativă rămâne tehnica litografiei", spune Adrian Sandu.

Acestea îl prezintă ca pe un artist interesat de social şi politic, de actualitatea imediată, dar şi de istoria contemporană. Gravurile sale sunt secvenţe dintr-o lume ce se autodevoră, ce se autodistruge, ce nu a învăţat nimic din tragediile prin care a trecut şi a cărei conştiinţă e profund mutilată.

"Expresive şi dure, deloc comode pentru privitor datorită atmosferei de apocalipsă pe care o degajă, lucrările lui Adrian Sandu din această expoziţie conturează portretul unui artist complex, care este o certitudine în arta românească de azi", susţine Robert Şerban, scriitor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici