"Aferim! ", filmul lui Radu Jude premiat la Berlinală, de vineri, în cinematografele din 30 de oraşe - VIDEO

"Aferim!", lungmetrajul pentru care Radu Jude a fost premiat cu Ursul de Argint pentru cea mai bună regie la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin 2015, va putea fi vizionat în cinematografele din 30 de oraşe din România, începând de vineri.

265 afișări
Imaginea articolului "Aferim! ", filmul lui Radu Jude premiat la Berlinală, de vineri, în cinematografele din 30 de oraşe - VIDEO

"Aferim! ", filmul lui Radu Jude premiat la Berlinală, de vineri, în cinematografele din 30 de oraşe

Lungmetrajul va rula în Bucureşti, Arad, Bacău, Bistriţa, Braşov, Brăila, Baia-Mare, Botoşani, Cluj, Craiova, Constanţa, Deva, Focşani, Iaşi, Oneşti, Oradea, Odobeşti, Sibiu, Panciu, Piteşti, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Reşiţa, Slatina, Slobozia, Târgu-Mureş, Târgu Jiu, Timişoara, Tulcea şi Satu-Mare, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Publicul bucureştean va avea parte de o avanpremieră specială "Aferim!", în prezenţa regizorului Radu Jude, a actorilor Teodor Corban, Mihai Comănoiu, Cuzin Toma şi a producătorului Ada Solomon. Evenimentul este programat joi, de la ora 19.30, la Cinema City din AFI Cotroceni. Biletele pentru acest eveniment pot fi rezervate pe site-ul www.cinemacity.ro.

Premiere de gală în prezenţa echipei sunt programate în nouă oraşe din ţară. În mai puţin de o săptămână, actorii din "Aferim!" vor ajunge la Cluj (vineri, ora 20.00, la Cinema Florin Piersic), Târgu-Mureş (sâmbătă, orele 18.00 şi 20.30, la Cinema Arta), Sibiu (duminică, orele 18.00 şi 20.30, la Teatrul Gong), Constanţa (duminică, ora 19.00, la Cityplex Tomis), Iaşi (luni, 16 martie, ora 19.30, la Cinema City Iulius Mall), Braşov (luni, 16 martie, ora 19.00, la Cityplex), Bacău (marţi, 17 martie, ora 19.00, la Cinema City Arena Mall), Baia-Mare (miercuri, 18 martie, ora 19.00, la Cinema City Gold Plaza) şi Ploieşti (miercuri, 18 martie, ora 19.00, la Cinema City AFI Palace).

Proiecţii speciale sunt programate în week-endul lansării oficiale în cinematografe din Bistriţa (vineri, ora 19.00, la Centrul Multicultural Sinagoga), Focşani (sâmbătă şi duminică ora 19.00, la Ansamblul Folcloric Ţara Bârsei), Odobeşti (duminică, orele 17 şi 19, Casa de Cultură), Panciu (vineri, ora 19.00, Casa de Cultură) şi Slobozia (sâmbătă, ora 19.00, Casa Municipală de Cultură).

Lungmetrajul "Aferim!" va rula în cinematografele din România din 13 martie. Pelicula este distribuită de Micro Film în colaborare cu Parada Film.

Unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani, "Aferim!", de Radu Jude, este un film istoric a cărui acţiune are loc în Ţara Românească a începutului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoţit de fiul său (Mihai Comănoiu) caută un rob fugar (Cuzin Toma).

Scenariul filmului este scris de Radu Jude şi Florin Lăzărescu, Marius Panduru a realizat imaginea, montajul, Cătălin Cristuţiu, sound designul este semnat de Dana Lucreţia Bunescu. Costumele au fost realizate de Dana Păpăruz, iar scenografia, de Augustina Stanciu, consilier istoric a fost Constanţa Vintilă-Ghiţulescu, producător, Ada Solomon.

Din distribuţie fac parte Teodor Corban, Mihai Comănoiu, Cuzin Toma, Alexandru Dabija, Luminiţa Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Alberto Dinache, Alexandru Bindea, Mihaela Sîrbu, Adina Cristescu, Şerban Pavlu, Gabriel Spahiu şi Dan Nicolaescu.

"Aferim!" este o producţie Hi Film, în coproducţie cu Klas Film Bulgaria, Endorfilm Cehia, Mulberry Development România, cu participarea Nu Boyana Film Studios, U-Films, Production XMG Media, Abis Studio, Division Camera, în asociere cu EZ Films si cu participarea HBO România.

Filmul a fost finanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC), Bulgarian National Film Center, Czech Cinematography Fund, Programul MEDIA al Uniunii Europene şi este un proiect susţinut de Eurimages.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici