Albumul "Kind of Blue", lansat de Miles Davis, onorat de Congresul american - VIDEO

Camera Reprezentanţilor din Congresul american a aprobat, marţi, cu 409 de voturi pentru şi zero voturi împotrivă, o rezoluţie specială în onoarea celei de-a 50-a aniversări a albumului "Kind of Blue", lansat de Miles Davis, pentru "contribuţia lui unică la jazzul american".

29 afișări
Imaginea articolului Albumul "Kind of Blue", lansat de Miles Davis, onorat de Congresul american - VIDEO

Congresul american a onorat albumul "Kind of Blue", lansat de Miles Davis

Cu ocazia celei de-a 50-a aniversări a lansării albumului, deputaţii americani au reafirmat că jazzul este "o comoară naţională".

Rezoluţia încurajează Guvernul american "să ia toate măsurile necesare pentru prezervarea şi progresul muzicii de jazz".

În acelaşi text se stipulează că o copie a rezoluţiei va fi trimisă casei de discuri Columbia Records, care a editat acest album, înregistrat în primăvara anului 1959 la New York.

Trompetistul american Miles Davis, deja celebru la vârsta de 32 de ani, a reuşit să aducă, în 1959, în studioul de înregistrări din fosta biserică unde îşi avea sediul Columbia Records, pe 30th Street, unii dintre cei mai mari muzicieni de jazz din istorie.

Acest disc a fost clasat de revista Rolling Stones pe poziţia a 12-a în topul 500 al celor mai bune albume din toate timpurile şi din toate stilurile muzicale.

Mare parte din viaţa sa, Miles Davis, supranumit "The King of Cool", a luptat cu prejudecăţile rasiale şi cu dependenţa de droguri.

Artistul a câştigat opt premii Grammy pentru albume precum "Birth of the Cool", "Kind of Blue" şi "In a Silent Way".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici