Aleksandr Lebedev ar putea da în judecată revista Forbes

Miliardarul rus Aleksandr Lebedev, proprietar al publicaţiei britanice Evening Standard, a declarat că va da în judecată revista Forbes, pe care o acuză că a dat informaţii eronate atunci când a scris că a pierdut 2,5 miliarde de dolari din cauza crizei financiare, informează Media Guardian.

32 afișări
Imaginea articolului Aleksandr Lebedev ar putea da în judecată revista Forbes

Aleksandr Lebedev ar putea da în judecată revista Forbes (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Lebedev va acţiona în justiţie Forbes şi va cere despăgubiri revistei americane, care publică anual lista celor mai bogaţi oameni din lume, top realizat în baza unor estimări privind averile acestora.

"Revista Forbes susţine că am pierdut 2,5 miliarde de dolari din cauza crizei financiare. Acest lucru este absurd. Voi cere despăgubiri pentru materialul respectiv şi daune morale pentru defăimare", a declarat, pentru agenţia rusă Interfax, Aleksandr Lebedev.

Lebedev susţine că materialul publicat de Forbes i-a compromis şansele de a deveni primar al oraşului Sochi, care va găzdui Olimpiada de Iarnă din 2014.

Oponenţii săi s-au folosit de informaţiile privind pierderile sale financiare pentru a insinua că Lebedev vrea să ocupe funcţia numai pentru a recupera o parte din banii pierduţi prin sustragerea de sume din bugetele alocate Olimpiadei.

"Consider că revista Forbes, care a publicat în mod repetat informaţii eronate atât despre mine, cât şi despre alte persoane, trebuie să fie ţinută responsabilă pentru criza economică şi financiară mondială", a declarat Lebedev.

Aleksandr Lebedev are o dispută de durată cu Forbes şi spune că a scris în mod repetat editorilor titlului pentru a le cere să fie scos din clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume.

Într-un material publicat recent pe blogul propriu, el a acuzat revista că nu calculează corect averile multor oameni de afaceri, supraevaluându-le prin cumularea valorii acţiunilor achiziţionate de aceştia prin intermediul creditelor.

Luna aceasta, Forbes a raportat că averea lui Aleksandr Lebedev s-a diminuat semnificativ ca urmare a crizei financiare, ajungând de la 3,1 miliarde de dolari anul trecut la sub un miliard de dolari anul acesta.

Citeşte şi:

Miliardarul rus Aleksandr Lebedev va achiziţiona Evening Standard

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici