Alexandru Arşinel: Ion Lucian a fost un foarte mare artist, un foarte mare român

Actorul Alexandru Arşinel a declarat pentru MEDIAFAX că Ion Lucian, care a murit sâmbătă seară, la vârsta de 87 de ani, a fost "un foarte mare artist, un foarte mare român".

198 afișări
Imaginea articolului Alexandru Arşinel: Ion Lucian a fost un foarte mare artist, un foarte mare român

Alexandru Arşinel (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Cu maestrul Ion Lucian am avut bucuria să joc, dar am jucat la un moment dat şi într-un spectacol regizat de dumnealui, 'Nota 0 la purtare', care a fost apoi televizat", a mărturisit Arşinel.

Acesta a spus că s-a întâlnit cu Ion Lucian atât în calitate de artist, pe scenă, dar şi în calitate de director de teatru, la evenimentele organizate de Primăria Municipiului Bucureşti. "L-am admirat pentru tenacitatea de a construi singurul teatru ridicat de la zero, după 1990 (Teatrul Excelsior, n.r.)", a spus Arşinel, care a mărturisit că îl apreciază pe Ion Lucian atât ca artist, cât şi pentru lupta sa pentru drepturile artiştilor.

"A fost un om de o delicateţe şi de o discreţie extraordinare. A fost un foarte mare artist, un foarte mare român", a adăugat Alexandru Arşinel.

Trupul neînsufleţit al lui Ion Lucian va fi depus în holul Teatrului Excelsior luni, de la ora 13.30 până la ora 18.00, în timp ce înmormântarea va avea loc la cimitirul Bellu din Capitală, pe Aleea Artiştilor, marţi, potrivit reprezentanţilor instituţiei de spectacole pe care artistul a condus-o.

Actorul Ion Lucian, care a murit sâmbătă seară, poate fi descris ca o persoană care şi-a petrecut întreaga viaţă sub semnul teatrului; una dintre cele mai mari bucurii pe care acesta le-a avut a fost deschiderea, anul trecut, a noului sediu al Teatrului Excelsior din Capitală, al cărui director a fost.

Ion Lucian urma să primească, în martie, titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC) din Capitală, dar ceremonia a fost amânată, din cauza bolii artistului. El a fost internat pe 11 martie, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, cu suspiciune de bronhopneumonie şi anemie, iar sâmbătă seară, maestrul a trecut în nefiinţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici