Alexandru Darie: Ciulei a plecat, Tocilescu a plecat, am rămas singur

Regizorul Alexandru Darie, directorul Teatrului Bulandra, a declarat pentru MEDIAFAX că, după decesul lui Alexandru Tocilescu şi, anterior, cel al lui Liviu Ciulei, simte că a rămas singur în teatru.

536 afișări
Imaginea articolului Alexandru Darie: Ciulei a plecat, Tocilescu a plecat, am rămas singur

Alexandru Darie (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Cenuşa lui Liviu Ciulei e în teatru şi uite ce se întâmplă", a spus, întristat, regizorul Alexandru Darie. El a făcut referire la faptul că urna cu cenuşa lui Liviu Ciulei, care a decedat la sfârşitul lunii octombrie, în Germania, a fost depusă luni la Teatrul Bulandra din Capitală, în foaierul sălii ce poartă numele cineastului, unde până miercuri sunt aşteptaţi cei care vor să-i aducă un ultim omagiu cunoscutului regizor.

Totodată, Darie a spus că, până în ultimele clipe, Tocilescu a dat dovadă de aceeaşi vitalitate cu care îi obişnuise pe cei cu care lucra. De altfel, la ora 15.30, marţi, în ziua morţii sale, Tocilescu făcea repetiţii pentru cel mai nou spectacol, pe care urma să îl monteze la Bulandra, "Prieteni" de Kobo Abe. "Era un text despre o casă bântuită de fantome", a spus Darie, care şi-a amintit că, în planurile sale comune, cu Alexandru Tocilescu, se număra şi o călătorie la Tel Aviv.

Regizorul Alexandru Tocilescu a murit la vârsta de 65 de ani, din cauza unei supradoze de medicamente, marţi, la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Capitală, au declarat pentru MEDIAFAX surse medicale.

Surse medicale au declarat pentru MEDIAFAX că regizorul, care suferea de mai multe boli grave, a luat o supradoză din tratamentul prescris pentru tulburările cardiace cu care fusese diagnosticat.

Regizorul a fost transportat la spital şi, timp de mai multe ore, medicii au încercat resuscitarea lui. Din păcate, tratamentul trebuia luat foarte riguros, doza ingerată putând fi fatală.

În afară de o maladie cardiacă, regizorul suferea, printre altele, şi de o insuficienţă renală, pentru care făcea dializă de mai multă vreme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici