Altercaţii între vizitatori şi jandarmi, în Noaptea Muzeelor, la MNAC

Spiritele s-au încins, în Noaptea Muzeelor, la Muzeul Naţional de Artă Contemporană (MNAC), în jurul orei 3.00 mai multe persoane provocând un conflict când jandarmii care păzeau muzeul au anunţat publicul că instituţia se va închide, a declarat pentru MEDIAFAX Mihai Oroveanu, directorul MNAC.

24 afișări
Imaginea articolului Altercaţii între vizitatori şi jandarmi, în Noaptea Muzeelor, la MNAC

Altercaţii între vizitatori şi jandarmi, în Noaptea Muzeelor, la MNAC (Imagine: Mediafax Foto)

"Din câte am înţeles povestea s-a întâmplat în jurul orei 3.00. A fost atâta lume şi lifturile muzeului (două lifturi care asigură traficul vizitatorilor între parter şi etajele superioare ale instituţiei, n.r.) s-au încălzit. Jandarmii au spus că se va închide muzeul, pentru ca măcar cei care intraseră deja să vadă expoziţiile. Nu se mai putea continua, erau cozi enorme. Jandarmii se pare că au făcut un cordon şi nu i-au mai lăsat să intre, oamenii s-au ofensat, le-au spus vorbe grele şi i-au îmbrâncit. Dar întotdeauna există semne de întrebare cu privire la ce s-a întâmplat", a explicat Mihai Oroveanu.

Directorul MNAC îşi cere scuze pentru incident şi spune că le va oferi o vizită gratuită la muzeul pe care-l conduce persoanelor implicate în conflict.

"Au existat suficiente dificultăţi, dat fiind locaţia muzeului (în Palatul Parlamentului, n.r.). Nu pot să spun că lucrurile merg foarte limpede. Sunt reguli foarte drastice ale clădirii. Mie îmi pare foarte rău pentru ceea ce s-a întâmplat. Personal îmi cer scuze şi le ofer o vizită gratuită celor implicaţi în conflict. Mai mult de atât şi răcoritoare nu am ce să fac", a mai spus Mihai Oroveanu. El a precizat că nu a fost informat dacă vreo persoană a depus plângere cu privire la incidentul de sâmbătă noaptea.

Muzeele bucureştene au fost luate cu asalt, în noaptea de sâmbătă spre duminică, mii de oameni mergând să vadă colecţiile şi evenimentele organizate de cele 12 instituţii muzeale care au anunţat că-şi vor ţine deschise gratuit porţile până în zori, cu prilejul Nopţii Muzeelor.

Sărbătoarea Muzeelor, iniţiată în urmă cu patru ani de Ministrul Culturii şi Comunicaţiilor din Franţa, a început să prindă foarte bine şi în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici