Ambasadorul Germaniei la Bucureşti: "Drumul către Unitatea Germană", rezultatul unor eforturi mari

Expoziţia-document "Drumul către Unitatea Germană" a fost vernisată marţi, la Biblioteca Naţională a României (BNR), în prezenţa ambasadorului Germaniei la Bucureşti, Werner Hans Lauk, a principelui Radu al României şi a numeroşi diplomaţi, şi va fi deschisă publicului până pe 11 septembrie.

141 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Germaniei la Bucureşti: "Drumul către Unitatea Germană", rezultatul unor eforturi mari

Ambasadorul Germaniei la Bucureşti: "Drumul către Unitatea Germană", rezultatul unor eforturi mari (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Expoziţia noastră ilustrează eforturile care au fost necesare pe drumul către Unitatea Germană. Drumul către aceasta nu a fost prevăzut de la bun început, el a fost rezultatul unor eforturi mari, depuse la nivel internaţional şi naţional", a spus în deschiderea expoziţiei ambasadorului Germaniei la Bucureşti, Werner Hans Lauk.

Fără să se limiteze la retrospectiva ultimilor 25 de ani şi considerând că solidaritatea nu poate fi unidirecţională, mai ales într-o comunitate ca Uniunea Europeană, ambasadorul german a mai spus că ţara sa "se află din nou în faţa unei provocări naţionale", făcând referire la tragediile umane care se petrec în ultimele săptămâni în Europa şi în afara ei, unde zeci de mii de refugiaţi speră să găsească un nou cămin.

Cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la reunificarea Germaniei, "sperăm ca această expoziţie să ne insufle şi curaj şi că peste câţiva ani vom putea afirma acelaşi lucru şi despre abordarea noastră europeană privind provocările actuale în urma valului masiv de refugiaţi şi imigranţi", a încheiat diplomatul german.

Despre începutul parteneriatului dintre Biblioteca Naţională a României şi Ambasada Germaniei la Bucureşti, directorul BNR, Claudia Şerbănuţă, a declarat: "Este de datoria noastră, ca instituţie, să nu uităm, iar această expoziţie reprezintă un nou moment de reflecţie asupra istoriei recente".

Expoziţia "Drumul către Unitatea Germană", organizată de Fundaţia Federală pentru Studiul Dictaturii Partidului Socialist Unit din Germania (PSUG) şi Ministerul Afacerilor Externe al Germaniei, reprezintă o colecţie de imagini-document şi informaţii.

Data de 3 octombrie reprezintă Ziua Unităţii Germane, iar, din 1990, aceasta este sărbătoarea naţională a Republicii Federale Germania, adoptată după reunificarea politică, legislativă, teritorială şi administrativă a Germaniei, petrecută în 1990.

(Serviciul Foto al MEDIAFAX vă pune la dispoziţie imagini)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici