Amendă de 800 000 de lire pentru producătorii ”Fast & Furious” după un incident grav cu un cascador

  • Producătorii ”Fast & Furious”, prin FF9 Pictures, au fost amendaţi cu 800 000 de lire după ce cascadorul Joe Watts a suferit leziuni grave, inclusiv leziuni cerebrale, într-un incident în timpul filmărilor pentru ”F9: The Fast Saga”, unde o frânghie de siguranţă a eşuat.
  • Judecătorul a criticat decizia de a face schimbări de ultim moment în cascadorie, menţionând că Watts are noroc că a scăpat cu viaţă. Importanţa verificării adecvate a echipamentelor de siguranţă şi a planificării precise în cascadorii a fost evidenţiată, iar HSE (Autoritatea pentru Sănătate şi Securitate) a adus acuzaţii, subliniind necesitatea minimizării riscului în astfel de situaţii.
595 afișări
Imaginea articolului Amendă de 800 000 de lire pentru producătorii ”Fast & Furious” după un incident grav cu un cascador

Amendă de 800.000 de lire pentru producătorii ”Fast & Furious” după un incident grav cu un cascador

Producătorii francizei ”Fast & Furious” au fost amendaţi cu 800 000 de lire după ce cascadorul Joe Watts a suferit leziuni cerebrale şi o fractură craniană în timpul filmărilor pentru al nouălea film al seriei.

Watts, care desfăşura o cascadorie în iulie 2019 la studiourile Warner Brothers din Hertfordshire, UK, a căzut de la 7 metri în timpul unei scene de luptă simulate pentru ”F9: The Fast Saga”. Frânghia de siguranţă s-a desprins, iar Watts a căzut pe beton, ratând plasele de siguranţă.

Compania producătoare, FF9 Pictures, filială a Universal Pictures, a recunoscut deficienţe în domeniul sănătăţii şi securităţii la Luton Magistrates' Court, fiind obligată să plătească amenda.

Watts a fost aruncat initial peste umărul drept în timpul repetiţiilor, dar s-a schimbat pe umărul stâng în timpul filmărilor, iar frânghia s-a desprins. Judecătorul Talwinder Buttar a criticat decizia de a face modificări ”în ultimul moment”, afirmând că Watts are "noroc că este în viaţă".

Health and Safety Executive (HSE) a adus acuzaţii, susţinând că FF9 nu avea un sistem pentru verificarea dublă a legăturii de siguranţă. Agenţia guvernamentală a precizat că plasele de siguranţă nu au fost extinse pentru a face faţă modificărilor aduse decorului şi secvenţei cascadei.

Watts, cunoscut pentru rolurile din Game Of Thrones şi Star Wars, a suferit leziuni grave, iar inspectorul HSE Roxanne Barker a subliniat importanţa minimizării riscului în cascadorii, spunând că ”în cascadorii, nu este vorba despre prevenirea căderii, ci despre minimizarea riscului de vătămare.” 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici