"Amintiri din Epoca de Aur", prezentat în variantă completă la ShortsUP

Varianta completă a filmului-omnibus "Amintiri din Epoca de Aur", scris şi produs de Cristian Mungiu, va fi prezentată vineri la Muzeul Naţional de Artă Contemporană din Capitală, la prima ediţie a ShortsUp, eveniment lunar ce îşi propune creşterea vizibilităţii scurtmetrajelor în rândul publicului.

354 afișări
Imaginea articolului "Amintiri din Epoca de Aur", prezentat în variantă completă la ShortsUP

"Amintiri din Epoca de Aur", prezentat în variantă completă la ShortsUP (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

ShortsUP este o iniţiativă Oricum şi Feeder.ro, care îşi propune să devină cel mai dinamic mediu de expunere pentru scurtmetraje, prin crearea de evenimente lunare, destinate marelui public. De asemenea, ShortsUP are ca misiune creşterea vizibilităţii scurtmetrajelor, care, deşi aclamate şi premiate pe plan internaţional, pot fi văzute, de cele mai multe ori, de un public restrâns, în principal în festivaluri de film.

Selecţia de filme ShortsUP va include, în fiecare lună, producţii premiate, de dată recentă, dar şi filme de arhivă, mai puţin cunoscute marelui public, de la ficţiune la filme-experiment şi documentare.

Pentru început, ShortsUP va avea loc numai în Bucureşti, pentru ca din 2010 să se extindă în cele mai importante centre urbane din România, cum ar fi Cluj-Napoca, Timişoara, Braşov, Iaşi, Constanţa.

"Împreună cu Cristian Mungiu vom prezenta, pentru prima şi singura oară în Bucureşti, toate cele şapte filme din «Amintiri din Epoca de Aur»", a declarat Răzvan Crişan, iniţiatorul proiectului, care a mai precizat că organizatorii vor încerca să recreeze atmosfera din "Epoca de Aur", astfel încât filmele să devină "memorabile", cu ajutorul unor actori şi instalaţii.

Astfel, Mungiu le va împărtăşi celor prezenţi o parte din "amintirile" personale din anii '80 care nu au fost incluse în filme.

Pentru eveniment a fost pusă la dispoziţie o linie specială de autobuz, care va face legătura între Piaţa Unirii şi intrarea B3 a Palatului Parlamentului. Autouzele circulă pe această rută între orele 19.00 şi 21.00.

Biletele pentru eveniment pot fi achiziţionate de pe site-ul www.eventim.ro, din reţeaua magazinelor Vodafone şi de la Librăriile Cărtureşti, precum şi de la MNAC, în seara evenimentului. Preţul unui bilet este de 25 de lei.

Filmul-omnibus "Amintiri din Epoca de Aur" este compus din scurtmetraje regizate de Cristian Mungiu, Ioana Uricaru, Răzvan Mărculescu, Hanno Hoefer şi Constantin Popescu.

Prima parte a filmului a intrat în cinematografele româneşti pe 25 septembrie. "Tovarăşi, frumoasă e viaţa!" este formată din patru scurtmetraje: "Legenda fotografului oficial", "Legenda miliţianului lacom", "Legenda activistului în inspecţie" şi "Legenda politrucului zelos".

Cea de-a doua parte a filmului - "Dragoste în timpul liber" - este compusă din trei scurtmetraje, şi anume "Legenda vânzătorilor de aer", "Legenda şoferului de găini" şi "Legenda curcanului zburător" (realizat în urmă cu cinci ani şi inclus deja într-un alt film-omnibus, "Obiecte pierdute/ Lost and Found").

Din distribuţia filmului fac parte actorii Vlad Ivanov, Diana Cavaliotti, Radu Iacoban, Tania Popa, Alexandru Potocean, Emanuel Pîrvu, Paul Dunca, Ion Sapdaru şi Gabriel Spahiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici