Angela Gheorghiu i-a încântat pe newyorkezi (Video)

Câteva zeci de mii de spectatori au asistat, vineri seara, la concertul verii, suţinut în aer liber, la New York, de soprana Angela Gheorghiu şi tenorul Roberto Alagna, alături de corul şi orchestra Operei Metropolitan, care au interpretat arii din opere celebre, inclusiv în limba română.

43 afișări
Imaginea articolului Angela Gheorghiu i-a încântat pe newyorkezi (Video)

Angela Gheorghiu i-a încântat pe newyorkezi (Imagine: Mediafax Foto)

Concertul, care a inaugurat sezonul estival de evenimente culturale şi artistice la New York, a fost totodată parte din seria anuală de manifestări în aer liber oferite de Metropolitan Opera publicului newyorkez.

Anul acesta, pentru prima dată, concertul verii a fost organizat într-un spaţiu mai larg decat de obicei - tradiţionalul Central Park - tocmai pentru a atrage o audienţă cât mai mare.

Organizatorii au ales Prospect Park din Brooklyn, unde spectatorii adunaţi pe o suprafaţă de câteva hectare au putut urmări spectacolul şi din faţa scenei, dar şi pe ecrane uriaşe, concertul fiind transmis şi de posturile de televiziune locale şi online.

"Este cea mai mare audienţă pe care am avut-o până în prezent la concertele noastre în aer liber, aproximativ 50.000 de oameni au urmărit concertul live. Anul acesta am avut deosebita bucurie să-i avem în mijlocul nostru pe Angela Gheorghiu şi Roberto Alagna, doi dintre cei mai renumiţi interpreţi de operă din lume", a declarat Peter Clark, director în cadrul Metropolitan Opera.

Recitalul susţinut de soprana română a inclus arii celebre din repertoriul artistei, precum "Un bel di, vedremo" din opereta "Madame Butterfly" de Puccini şi duete celebre ca "Ah, talor del tuo pensiero..." din "Lucia di Lammermoor" de Donizetti, "C'est le Dieu!" din "Lakmé" de Delibes sau "Parigi, o cara" din Traviata de Verdi, interpretate împreună cu tenorul şi soţul său, Roberto Alagna.

Corul şi Orchestra Operei Metropolitan s-au aflat sub bagheta dirijorului român Ion Marin.

"Am mai cântat în aer liber, dar a fost pentru prima dată când am avut ocazia să cânt în faţa unui public atât de numeros, iar energia pe care am simţit-o aici a fost deosebită", a declarat Angela Gheorghiu, dupa concert.

Ea s-a declarat încântată de revenirea la New York, oraşul unde s-a căsătorit cu tenorul francez Roberto Alagna.

Cei doi artişti locuiesc în prezent la Paris. Urmatorul proiect al Angelei Gheorghiu va fi un CD pe care urmeaza să-l înregistreze la Roma, ea urmând să revină spre sfârşitul anului la New York, pentru a pregăti, alături de Metropolitan, opera "La Rondine" de Puccini, a cărei premieră va avea loc în ajunul Anului Nou.

Surpriza serii în cadrul concertului care a durat peste două ore a constituit-o duetul "Te iubesc" din opereta "Lăsaţi-mă să cânt" de Gherase Dendrino, neinclus în programul oficial, interpretat în limba română şi cu multă expresivitate de cei doi artişti, care au fost răsplătiţi cu ovaţii de audienţa din care au făcut parte şi spectatori români.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici