Ankara şi Twitter, pregătite să reia luna viitoare negocierile la Dublin

Guvernul turc este pregătit să reia negocierile cu conducerea reţelei de microblogging Twitter luna viitoare, la Dublin, a anunţat joi postul CNN-Turk.

63 afișări
Imaginea articolului Ankara şi Twitter, pregătite să reia luna viitoare negocierile la Dublin

Ankara şi Twitter, pregătite să reia luna viitoare negocierile la Dublin

Autoritatea turcă pentru Telecomunicaţii a deschis luna aceasta negocieri cu conducerea Twitter, după ce autorităţile au blocat, în martie, accesul la platforma de microblogging cu sediul la San Francisco.

Această nouă sesiune de negocieri, la care urmează să participe premierul Recep Tayyip Erdogan este programată în a doua săptămână din mai, potrivit postului de televiziune.

Erdogan a cerut ca Twitter să deschidă un birou de legătură în Turcia şi să plătească impozite, dar firma - care are aproximativ 12 milioane de abonaţi în această ţară - a refuzat să deschidă o reprezentanţă într-o ţară în care serviciul îi este interzis.

"Orice firmă ar avea rezerve să investească într-o atmosferă în care serviciul îi este interzis", a declarat vicepreşedintele Twitter Colin Crowell la finalul unei vizite de trei zile în Turcia.

În cursul acestei vizite, delegaţia firmei americane s-a întâlnit cu o serie de reprezentanţi turci de rang înalt, pentru a discuta despre tensiunile provocate de decizia premierului de a interzice accesul la reţea, pe care au fost difuzate înregistrări ale unor conversaţii telefonice care implică regimul într-un vast scandal de corupţie.

Decizia a provocat o adevărată avalanşă de critici interne şi externe la adresa Ankarei, astfel încât autorităţile s-au văzut nevoite să anuleze blocarea Twitter după două săptămâni, în urma unei hotărâri a Curţii Constituţionale, cea mai înaltă jurisdicţie din ţară.

Furios, Erdogan a acuzat săptămna trecută reţelele de socializare de "evaziune fiscală", acuzaţie dezminţită de Twitter.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici