Anonymous din România susţine că are lista a 700 de agenţi SIE şi îl atacă pe premierul Ungureanu

Hackerii care operează sub numele de AnonOpsRomania au postat detalii despre premierul român Mihai Răzvan Ungureanu şi afirmă că deţin numele a 700 de agenţi din cadrul SIE şi ale altor 2.500 de spioni retraşi din activitate, pe care le-au sustras în urma unui atac informatic.

2262 afișări
Imaginea articolului Anonymous din România susţine că are lista a 700 de agenţi SIE şi îl atacă pe premierul Ungureanu

Anonymous din România susţine că are lista a 700 de agenţi SIE şi îl atacă pe premierul Ungureanu (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Datele, publicate pe site-ul Pastebin.com, se concentrează în mare parte pe conturile bancare ale lui Ungureanu şi pe motivele pentru care a devenit un actor cheie în politica românească.

Potrivit acestora, Ungureanu are două depozite bancare, unul de 17.000 de euro şi altul de 29.400 de lei. El are două credite, ambele contractate în 2006 dar unul în lei şi altul în euro, datorând suma de 46.726 de lei (cu scadenţa în 2021) şi, respectiv 84.500 de euro (cu scadenţa în 2031).
Situaţia conturilor sale este suspectă, afirmă hackerii, subliniind că salariul său reprezintă dublul celor 30.000 de lei pe care îi deţine în bancă. Ungureanu ar încasa 28.574 de lei de la Universitatea din Bucureşti şi 66.147 de lei din salariul de director al SIE (în 2010), care în 2011 s-ar fi dublat.

Deşi nu au putut verifica dacă actualul premier român deţine conturi în străinătate, hackerii susţin că au indicii că acesta ar putea avea astfel de conturi în Statele Unite şi Austria.

Hackerii susţin că în prezent deţin peste 700 de nume de agenţi secreţi activi din cadrul SIE şi peste 2.500 de nume de agenţi retraşi din activitate, pe care le-au sustras de pe un server al agenţiei.

Aceştia afirmă că au decis să nu publice aceste informaţii deocamdată. "Dar dacă lucrurile merg mai rău, vom publica «accidental» lista cu cei 2.500 de agenţi retraşi din activitate", afirmă ei, adăugând că vor păstra însă secretă lista cu cei 700 de agenţi activi, ce include şi ofiţeri, locotenenţi, maiori sau colonei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici