Antena3, amendată pentru afirmaţiile lui Firea şi Vadim la adresa Narcisei Iorga - Mediafax

Antena3, amendată pentru afirmaţiile lui Firea şi Vadim la adresa Narcisei Iorga

CNA a amendat, marţi, postul Antena 3 cu 100.000 de lei - amenda maximă - pentru emisiunea "Ştirea zilei" din 9 decembrie, în care Gabriela Vrânceanu Firea şi Corneliu Vadim Tudor au adus acuzaţii la adresa Narcisei Iorga, membru al CNA, încălcând dreptul acesteia la demnitate şi propria imagine.

299 afişări
Imaginea articolului Antena3, amendată pentru afirmaţiile lui Firea şi Vadim la adresa Narcisei Iorga

Antena3, amendată pentru afirmaţiile lui Firea şi Vadim la adresa Narcisei Iorga (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat înşedinţa de marţi emisiunea "Ştirea zilei" difuzată în 9 decembrie,pe postul Antena 3, în care Gabriela Vrânceanu Firea şi CorneliuVadim Tudor au discutat despre Narcisa Iorga.

Narcisa Iorga a precizat, încă de la începutul discuţiei, că nuvrea să participe nici la dezbaterea cazului şi nici la vot."Consider că s-a ajuns mult prea departe cu atacul lapersoană şi de ce nu şi la adresa instituţiei. Au mai fostsituaţii luna trecută şi în luna octombrie, cred că vreo cinciemisiuni diferite la acest post de televiziune. Totul păleşte înurma emisiunii din 9 decembrie. Nu mai aduc în discuţieprecedentele emisiuni, ci doar emisiunea din 9 decembrie, pentru căîn emisiunea respectivă atât doamna Firea cât şi domnulVadim Tudor au adus atacuri atât la adresa mea, cât şi a familieimele", a spus Narcisa Iorga.

Ea a făcut apel la membrii CNA să nu ignore "acest atac". "Nucred că a fost vreodată în istoria televiziunii vreun asemeneaatac. Este vorba despre un şantaj într-un mod care nu s-a maiîntâmplat. Este o ameninţare la activitatea unui membru al CNA(...) Pentru mine, nici amenda maximă nu înseamnă nimic.Cred că se depăşeşte orice fel de limită. Nu mă aşteptamdin partea unui post ca Antena 3. Este inadmisibil. Însăşimoderatoarea a făcut apel la CNA cerând chiar şi un cuantum pentruun radiodifuzor, care în niciun caz nu a făcut un atac la adresasa", a spus Narcisa Iorga.

Narcisa Iorga a făcut o singură precizare în legătură cuacuzaţiile pe care i le-a adus în emisiune Corneliu Vadim Tudor.Liderul PRM a spus în emisiune: "Cu cine a făcut copilul ăla? Păi,îţi spun eu care e legătura. Bărbatul ăla a fost angajat laAcademia de Poliţie «Alexandru Ioan Cuza», ca lector, de cătreVasile Blaga. Şi ea este sluga lui Băsescu şi Adriean Videanu, cucare a trăit!".

Iorga a spus că soţul ei nu a fost ajutat în carieră deVasile Blaga. "Soţul meu a devenit student al Academiei dePoliţie în '90 şi a absolvit în '94, apoi a rămas în facultatepentru rezultatele bune pe care le-a obţinut", a spus Iorga. Ea acatalogat ca fiind "o minciună sfruntată" şi "un atac incorect" dinpartea lui Vadim Tudor.

Ulterior, Narcisa Iorga a ieşit din sala de şedinţă. Ea a fosturmată de Constantin Duţu, care la rândul său a părăsit şedinţaCNA.

În emisiunea "Ştirea zilei" difuzată în 9 decembrie pe postulAntena 3, Gabriela Vrânceanu Firea şi Corneliu Vadim Tudor audiscutat despre Narcisa Iorga după ce, în şedinţa din 9 decembrie,Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a amendat Antena 3 cu30.000 de lei, pentru ediţia de duminică a emisiunii "Ştireazilei", care a avut un profil electoral, fapt interzis delegislaţia audiovizuală, şi pentru difuzarea unui exit poll în ziuaalegerilor, înainte de ora 21.00.

După primirea amenzii, în emisiunea ei, Gabriela Vrânceanu Fireaa vorbit despre Narcisa Iorga, spunând că aceasta nu respectă legeaşi face abuzuri.

În acest context, Corneliu Vadim Tudor a afirmat: "Cinee CNA-ul asta? E Dumnezeu pe pământ? Cine e Narcisa Iorga asta deterorizează presa română? Că acum mă ocup de ea. (...)Cenzura s-a desfiinţat prin Constituţie".

"Eu îi transmit doar că, dacă mai îndrăzneşte să pronunţe numelemeu în anumite contexte peiorative şi să facă aprecieri la persoanamea, voi spune şi eu pe post, cu martori, cum era scoasă dintoaleta Jurnalului Naţional când lucra acolo!", a spus Firea.

Ea a fost completată de Vadim Tudor: "Beată moartă! (...) Da'cum trăia cu soldaţii sârbi în Kosovo când făcea pe corespondentaîn Kosovo".

În schimb, Gabriela Vrânceanu Firea l-a contrazis: "Eu nu spunasta! Voi veni şi eu şi voi spune ceea ce ştiu şi nu cred că îi vafi foarte moale, că se plângea că are copil şi că îi pare rău săafle despre ea anumite lucruri".

În acest moment a intervenit din nou liderul PRM: "Cu cine afăcut copilul ăla? Păi, îţi spun eu care e legătura. Bărbatul ăla afost angajat la Academia de Poliţie «Alexandru Ioan Cuza», calector, de către Vasile Blaga. Şi ea este sluga lui Băsescu şiAdriean Videanu, cu care a trăit!".

Totuşi, Gabriela Vrânceanu Firea a spus că nu o intereseazăaspectele vieţii personale a lui Iorga: "Nu are nicio importanţă.Deocamdată nu respectă legea, deocamdată face abuzuri şi deocamdatăvede paiul, da' nu vede bârna".

Ea a mai spus că Narcisa Iorga va regreta toate amenzile pe carele propune şi le provoacă.

"Vreau doar să spun că va regreta toate aceste amenzi pe care lepropune şi le provoacă, pentru că, realmente, s-a ajuns să nu maipoţi să spui absolut nimic, te trezeşti cu o amendă în fiecare zi,la sfârşitul săptămânii cu amenzi, pentru că doamna Iorga nu arealtă ocupaţie. Bineînţeles, telefonul îi este plătit de PDL. A fostşefa biroului de presă PDL, om în simbria liderilor PDL, susţinerepe toată linia de la liderii PDL (...) Ştiţi cum e. Cei mai răisunt cei care au lucrat în presă, doamna Iorga a lucrat şi laAntena 3, a fost producătoarea lui Mihai Gâdea şi a lucrat şi laJurnalul Naţional. Cei mai răi aştia sunt, plecaţi de lângă noi(...) Eu atât o avertizez, să se abţină de la aprecieri personale,pentru că până acum am glumit, am fost drăguţă, amabilă, dar la unmoment dat s-ar putea să am şi eu anumite reacţii care nu-i vorplăcea!", a afirmat, pe de altă parte, Gabriela VrânceanuFirea.

Vadim Tudor nu s-a oprit însă şi a făcut şi comentarii legate depersoana Narcisei Iorga: "Ajunge să se uite în oglindă şi latelevizor şi să se compare cu tine. Tu eşti frumoasă ca MarilynMonroe şi ea este Pena Corcoduşa, e Baba Hârca şi aşa maideparte!".

El a mai spus că Narcisa Iorga, în campania electorală pentruPreşedinţie, a fost "zi de zi" la sediul de campanie al PDL. "Ea nuare voie să facă politică de partid", a precizat liderul PRM.

În data de 11 decembrie, Narcisa Iorga, membru al CNA, adeclarat pentru MEDIAFAX că va da în judecată trustul Intact,pentru acuzaţiile care i s-au adus în mai multe emisiuni alepostului Antena 3 şi în publicaţii ale grupului media, dar şi peCorneliu Vadim Tudor, pentru "şantaj şi ultraj".

Narcisa Iorga a explicat că în prezent discută cu avocatul săupentru a acţiona în judecată întregul trust Intact - controlat defamilia Voiculescu -, dar şi pe Corneliu Vadim Tudor, pentruacuzaţiile pe care liderul PRM i le-a adus în emisiunea "Ştireazilei" din 9 decembrie, moderată de Gabriela Vrânceanu Firea şidifuzată pe postul Antena 3.

Iorga a precizat că emisiunea "Ştirea zilei" a atins"apogeul" în privinţa "lipsei de profesionalism". Ea afăcut referire atât la afirmaţiile lui Vadim Tudor, cât şi la celeale Gabrielei Vrânceanu Firea.

"Vreau să-i acţionez în instanţă pentru că s-a depăşitorice limită a bunului simţ. Voi da în judecată trustulIntact pentru acuzaţiile care mi s-au adus în mai multe emisiuniale postului Antena 3, dar şi în publicaţii ale trustului, uneledintre ele conduse chiar de Gabriela Vrânceanu Firea. Pe CorneliuVadim Tudor îl voi da în judecată pentru şantaj şi ultraj", a spusNarcisa Iorga.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici