Antena3, amendată pentru afirmaţiile lui Firea şi Vadim la adresa Narcisei Iorga

CNA a amendat, marţi, postul Antena 3 cu 100.000 de lei - amenda maximă - pentru emisiunea "Ştirea zilei" din 9 decembrie, în care Gabriela Vrânceanu Firea şi Corneliu Vadim Tudor au adus acuzaţii la adresa Narcisei Iorga, membru al CNA, încălcând dreptul acesteia la demnitate şi propria imagine.

399 afişări
Imaginea articolului Antena3, amendată pentru afirmaţiile lui Firea şi Vadim la adresa Narcisei Iorga

Antena3, amendată pentru afirmaţiile lui Firea şi Vadim la adresa Narcisei Iorga (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat în şedinţa de marţi emisiunea "Ştirea zilei" difuzată în 9 decembrie, pe postul Antena 3, în care Gabriela Vrânceanu Firea şi Corneliu Vadim Tudor au discutat despre Narcisa Iorga.

Narcisa Iorga a precizat, încă de la începutul discuţiei, că nu vrea să participe nici la dezbaterea cazului şi nici la vot. "Consider că s-a ajuns mult prea departe cu atacul la persoană şi de ce nu şi la adresa instituţiei. Au mai fost situaţii luna trecută şi în luna octombrie, cred că vreo cinci emisiuni diferite la acest post de televiziune. Totul păleşte în urma emisiunii din 9 decembrie. Nu mai aduc în discuţie precedentele emisiuni, ci doar emisiunea din 9 decembrie, pentru că în emisiunea respectivă atât doamna Firea cât şi domnul Vadim Tudor au adus atacuri atât la adresa mea, cât şi a familiei mele", a spus Narcisa Iorga.

Ea a făcut apel la membrii CNA să nu ignore "acest atac". "Nu cred că a fost vreodată în istoria televiziunii vreun asemenea atac. Este vorba despre un şantaj într-un mod care nu s-a mai întâmplat. Este o ameninţare la activitatea unui membru al CNA (...) Pentru mine, nici amenda maximă nu înseamnă nimic. Cred că se depăşeşte orice fel de limită. Nu mă aşteptam din partea unui post ca Antena 3. Este inadmisibil. Însăşi moderatoarea a făcut apel la CNA cerând chiar şi un cuantum pentru un radiodifuzor, care în niciun caz nu a făcut un atac la adresa sa", a spus Narcisa Iorga.

Narcisa Iorga a făcut o singură precizare în legătură cu acuzaţiile pe care i le-a adus în emisiune Corneliu Vadim Tudor. Liderul PRM a spus în emisiune: "Cu cine a făcut copilul ăla? Păi, îţi spun eu care e legătura. Bărbatul ăla a fost angajat la Academia de Poliţie «Alexandru Ioan Cuza», ca lector, de către Vasile Blaga. Şi ea este sluga lui Băsescu şi Adriean Videanu, cu care a trăit!".

Iorga a spus că soţul ei nu a fost ajutat în carieră de Vasile Blaga. "Soţul meu a devenit student al Academiei de Poliţie în '90 şi a absolvit în '94, apoi a rămas în facultate pentru rezultatele bune pe care le-a obţinut", a spus Iorga. Ea a catalogat ca fiind "o minciună sfruntată" şi "un atac incorect" din partea lui Vadim Tudor.

Ulterior, Narcisa Iorga a ieşit din sala de şedinţă. Ea a fost urmată de Constantin Duţu, care la rândul său a părăsit şedinţa CNA.

În emisiunea "Ştirea zilei" difuzată în 9 decembrie pe postul Antena 3, Gabriela Vrânceanu Firea şi Corneliu Vadim Tudor au discutat despre Narcisa Iorga după ce, în şedinţa din 9 decembrie, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a amendat Antena 3 cu 30.000 de lei, pentru ediţia de duminică a emisiunii "Ştirea zilei", care a avut un profil electoral, fapt interzis de legislaţia audiovizuală, şi pentru difuzarea unui exit poll în ziua alegerilor, înainte de ora 21.00.

După primirea amenzii, în emisiunea ei, Gabriela Vrânceanu Firea a vorbit despre Narcisa Iorga, spunând că aceasta nu respectă legea şi face abuzuri.

În acest context, Corneliu Vadim Tudor a afirmat: "Cine e CNA-ul asta? E Dumnezeu pe pământ? Cine e Narcisa Iorga asta de terorizează presa română? Că acum mă ocup de ea. (...) Cenzura s-a desfiinţat prin Constituţie".

"Eu îi transmit doar că, dacă mai îndrăzneşte să pronunţe numele meu în anumite contexte peiorative şi să facă aprecieri la persoana mea, voi spune şi eu pe post, cu martori, cum era scoasă din toaleta Jurnalului Naţional când lucra acolo!", a spus Firea.

Ea a fost completată de Vadim Tudor: "Beată moartă! (...) Da' cum trăia cu soldaţii sârbi în Kosovo când făcea pe corespondenta în Kosovo".

În schimb, Gabriela Vrânceanu Firea l-a contrazis: "Eu nu spun asta! Voi veni şi eu şi voi spune ceea ce ştiu şi nu cred că îi va fi foarte moale, că se plângea că are copil şi că îi pare rău să afle despre ea anumite lucruri".

În acest moment a intervenit din nou liderul PRM: "Cu cine a făcut copilul ăla? Păi, îţi spun eu care e legătura. Bărbatul ăla a fost angajat la Academia de Poliţie «Alexandru Ioan Cuza», ca lector, de către Vasile Blaga. Şi ea este sluga lui Băsescu şi Adriean Videanu, cu care a trăit!".

Totuşi, Gabriela Vrânceanu Firea a spus că nu o interesează aspectele vieţii personale a lui Iorga: "Nu are nicio importanţă. Deocamdată nu respectă legea, deocamdată face abuzuri şi deocamdată vede paiul, da' nu vede bârna".

Ea a mai spus că Narcisa Iorga va regreta toate amenzile pe care le propune şi le provoacă.

"Vreau doar să spun că va regreta toate aceste amenzi pe care le propune şi le provoacă, pentru că, realmente, s-a ajuns să nu mai poţi să spui absolut nimic, te trezeşti cu o amendă în fiecare zi, la sfârşitul săptămânii cu amenzi, pentru că doamna Iorga nu are altă ocupaţie. Bineînţeles, telefonul îi este plătit de PDL. A fost şefa biroului de presă PDL, om în simbria liderilor PDL, susţinere pe toată linia de la liderii PDL (...) Ştiţi cum e. Cei mai răi sunt cei care au lucrat în presă, doamna Iorga a lucrat şi la Antena 3, a fost producătoarea lui Mihai Gâdea şi a lucrat şi la Jurnalul Naţional. Cei mai răi aştia sunt, plecaţi de lângă noi (...) Eu atât o avertizez, să se abţină de la aprecieri personale, pentru că până acum am glumit, am fost drăguţă, amabilă, dar la un moment dat s-ar putea să am şi eu anumite reacţii care nu-i vor plăcea!", a afirmat, pe de altă parte, Gabriela Vrânceanu Firea.

Vadim Tudor nu s-a oprit însă şi a făcut şi comentarii legate de persoana Narcisei Iorga: "Ajunge să se uite în oglindă şi la televizor şi să se compare cu tine. Tu eşti frumoasă ca Marilyn Monroe şi ea este Pena Corcoduşa, e Baba Hârca şi aşa mai departe!".

El a mai spus că Narcisa Iorga, în campania electorală pentru Preşedinţie, a fost "zi de zi" la sediul de campanie al PDL. "Ea nu are voie să facă politică de partid", a precizat liderul PRM.

În data de 11 decembrie, Narcisa Iorga, membru al CNA, a declarat pentru MEDIAFAX că va da în judecată trustul Intact, pentru acuzaţiile care i s-au adus în mai multe emisiuni ale postului Antena 3 şi în publicaţii ale grupului media, dar şi pe Corneliu Vadim Tudor, pentru "şantaj şi ultraj".

Narcisa Iorga a explicat că în prezent discută cu avocatul său pentru a acţiona în judecată întregul trust Intact - controlat de familia Voiculescu -, dar şi pe Corneliu Vadim Tudor, pentru acuzaţiile pe care liderul PRM i le-a adus în emisiunea "Ştirea zilei" din 9 decembrie, moderată de Gabriela Vrânceanu Firea şi difuzată pe postul Antena 3.

Iorga a precizat că emisiunea "Ştirea zilei" a atins "apogeul" în privinţa "lipsei de profesionalism". Ea a făcut referire atât la afirmaţiile lui Vadim Tudor, cât şi la cele ale Gabrielei Vrânceanu Firea.

"Vreau să-i acţionez în instanţă pentru că s-a depăşit orice limită a bunului simţ. Voi da în judecată trustul Intact pentru acuzaţiile care mi s-au adus în mai multe emisiuni ale postului Antena 3, dar şi în publicaţii ale trustului, unele dintre ele conduse chiar de Gabriela Vrânceanu Firea. Pe Corneliu Vadim Tudor îl voi da în judecată pentru şantaj şi ultraj", a spus Narcisa Iorga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici