Argentina a redeschis ancheta în cazul lui Jeremy Clarkson. Starul riscă până la 3 ani de închisoare

Autorităţile din Argentina au redeschis investigaţia în cazul lui Jeremy Clarkson, care a fost acuzat de comportament "provocator şi insultător" în timpul unor filmări desfăşurate anul trecut în această ţară, pe vremea când Clarkson era star al show-ului de televiziune "Top Gear".

2693 afișări
Imaginea articolului Argentina a redeschis ancheta în cazul lui Jeremy Clarkson. Starul riscă până la 3 ani de închisoare

Argentina a redeschis ancheta în cazul lui Jeremy Clarkson. Starul riscă până la 3 ani de închisoare (Imagine: Hepta)

O instanţă din Argentina a dispus ca ancheta judiciară în cazul lui Jeremy Clarkson, starul principal al emisiunii "Top Gear", să fie redeschisă, potrivit theguardian.com.

La începutul lunii octombrie 2014, vedetele emisiunii "Top Gear" şi membrii echipei de filmare şi-au părăsit maşinile pe marginea unui drum din Argentina, după ce au fost atacaţi cu pietre de localnici furioşi din cauza numărului de înmatriculare al unuia dintre autoturismele acestora.

Atacul a dus la părăsirea de către echipa de filmare a emisiunii britanice "Top Gear" a teritoriului Argentinei şi a avut loc după ce s-a aflat că maşina pe care Jeremy Clarkson o conducea avea un număr de înmatriculare care, aparent, era o referinţă la războiul pentru Insulele Falkland dintre Marea Britanie şi Argentina.

Autoturismul condus de Clarkson - un Porsche cu numărul de înamtriculare H982 FKL, despre care se spune că ar fi o referinţă la războiul din 1982 privind Insulele Falkland, şi a cărui plăcuţă de înmatriculare a fost schimbată cu HI VAE - s-a numărat printre autovehiculele abandonate.

În prima parte a acestui an, judecătoarea Maria Cristina Barrionuevo a decis că echipa "Top Gear" nu acţionase "cu rea-credinţă" atunci când a schimbat plăcuţele de înmatriculare.

Însă o curte de apel din Argentina a redeschis investigaţia în acest caz, spunând că echipa "Top Gear" a schimbat plăcuţele de înmatriculare, deşi ştia că acest lucru este ilegal. În acest caz, instanţa va analiza dacă a fost încălcată o prevedere legală care incriminează falsificarea, modificarea sau suprimarea numărului unui obiect înregistrat în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Dacă va fi găsit vinovat în acest caz, Jeremy Clarkson riscă până la trei ani de închisoare.

Jeremy Clarkson este celebru pentru remarcile sale explicite şi atitudinea acerbă împotriva conceptului de "corectitudine politică".

Scandalul din Argentina a venit după mai multe controverse legate de emisiunea "Top Gear" prezentată de Jeremy Clarkson.

De altfel, British Broadcasting Corporation (BBC) a anunţat, pe 25 martie, că a decis să nu reînnoiască contractul lui Jeremy Clarkson pentru "Top Gear", după ce starul acestui show fusese suspendat pe 10 martie, ca urmare a unei dispute violente a acestuia cu producătorul Oisin Tymon.

În luna iulie, Jeremy Clarkson, Richard Hammond şi James May, foştii prezentatori ai emisiunii "Top Gear", au făcut public faptul că pregătesc un nou show automobilistic, care va fi difuzat, începând din 2016, pe platforma online Amazon Prime.

Pe de altă parte, BBC pregăteşte o versiune relansată a "Top Gear", care îl va avea ca prezentator principal pe Chris Evans şi care va fi difuzată tot din 2016.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici