Art Yourself Gallery sărbătoreşte 7 ani: Expoziţii eveniment Eclectic IM-probabilities şi Confessions | FOTO

Art Yourself Gallery sărbătoreşte 7 ani cu expoziţii eveniment “Eclectic IM-probabilities”, de Radu Rodideal şi "Confessions "- Alina-Ondine Slimovschi.

313 afișări
Imaginea articolului Art Yourself Gallery sărbătoreşte 7 ani: Expoziţii eveniment Eclectic IM-probabilities şi Confessions | FOTO

Art Yourself Gallery sărbătoreşte 7 ani: Expoziţii eveniment Eclectic IM-probabilities şi Confessions

Începând de marţi şi până în 13 octombrie, “Eclectic IM-probabilities” şi "Confessions " sunt prezentate publicului la Art Yourself Gallery.

Radu Rodideal, născut în 1986 în Bucuresti, este unul din tinerii artişti ce se ivesc pe scena de arta a Bucurestiului. Metropola balcanică este unul dintre cele mai fierbinţi puncte de intersecţie eclectică, viteză şi repaos, extravaganţă şi murdărie, vechi şi nou, bogăţie şi sărăcie, posibilităţi şi imposibilităţi, se arată într-un comunicat de presă, remis MEDIAFAX.

“În jungla asta ne mişcăm permanent şi învăţăm repede, I'M <eu sunt> combină toate acestea, toata lumea este I'M”, spune artistul. “Trăim singuri şi murim singuri” singurătatea în eclectism e conceptul nostru, şi e responsabilitatea noastră să facem ceva cu asta.”

Radu Rodideal şi-a dezvoltat proiectul ca pe o lume eclectică, ce conţine elemnte geometrice juxtapuse cu elemente figurative, ce uneori amintesc de arta baroca. “Caravaggio a fost un tip cool, a fost un criminal, dar cred ca a fost un tip cool” . Radu Rodideal îl admira încă de la început pe pictorul baroc şi a învăţat multe de la el.

"El a transformat drapajele caracteristice într-un vocabular contemporan cu elementele artei construtiviste. La inceput, nu a crezut posibilă îmbinarea constructivismului-geometric cu situaţii din viata de zi cu zi, dar într-o lume eclectică orice este posibil, sau cel putin, probabil, universul artificial geometric coexistând cu intimitatea cotidiană. Astfel, găsim elemente pictate realist, cum ar fi: par, pantofi, carnatie si mereu haine (“Caravaggio a fost un tip cool”) în dialog cu formele zdrenţuite care de multe ori par coincidente, concomitent calculate matematic", se arată în comunicatul remis MEDIAFAX.

Cât priveşte "Confessions ", autoarea Alina-Ondine Slimovschi spune: "Preocupările mele actuale vizează chipul feminin, nu ca portret, ci ca vehicul arhetipal pentru diverse emoţii umane transfiguratoare. Consider complexitatea imagistică, metafora, simbolul, ambiguitatea ori directeţea mesajului drept instrumente de lucru pentru a evoca emoţii şi experienţe umane precum singurătatea şi însingurarea, pierderea şi regăsirea, iubirea şi senzualitatea, nevoia de intimitate solitară, introspecţie şi reverie. În esenţă, propuneri spre propria-ne regăsire. Frânturi de simţire care doar împreună realizează întregul. O întregire a fiinţei noastre interioare. O regăsire, o acceptare, un strigăt, o izbăvire prin recunoaşterea faptului că doar aşa putem fi noi înşine, dincolo de masca de fiecare zi. Respectiv încifrări în simboluri şi dezlegări prin înţelegerea profundă a trăirilor, rămânând convingerea că dincolo de toate va dăinui eternă şi inepuizabilă, ea, fiinţa. Titluri precum Night Wanderer (Ratacitor in noapte), Survivor (Supravietuitorul), Sky (Cer), Tenderness (Tandreţe), Light Seeker (Cautatorul de lumină), Hope (Speranţa), The Lover s Dream (Visul iubitei) structurează conceptul acestei expozitii, intitulate Confessions (Confesiuni)".

(Click pe imagini pentru dimensiunea completă)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici