Artă din monede euro topite, oase de animale, LSD, ecrane sparte

Sculpturi din monede euro topite, structuri din oase de animale, un dicţionar înmuiat în LSD şi creaţii digitale pe ecrane sparte de smartphone în noua expoziţie de la Centrul Ceh.

158 afișări
Imaginea articolului Artă din monede euro topite, oase de animale, LSD, ecrane sparte

Artă din monede euro topite, oase de animale, LSD, ecrane sparte

Vernisajul expoziţiei "a huMan, a Lack, a Coin, a cAst. voTe it" a artistei cehe de origine română Anetta Mona Chişa şi a artistei slovace Lucia Tkáčová va avea loc vineri, de la ora 19.00, la sediul Centrului Ceh din Bucureşti.

Cele două artiste lucrează împreună de 17 ani, iar titlul expoziţiei este o anagramă a numelor celor două. Este a doua expoziţie de anul acesta la Future Museum, galeria de la parterul Centrului Ceh, şi va fi deschisă până pe 29 septembrie 2017.

Pentru expoziţia lor solo de la Centrul Ceh Bucureşti, Anetta Mona Chişa şi Lucia Tkáčová prezintă o instalaţie care cuprinde mai multe dintre lucrările lor recente, legate de conexiunea lor cu corpul (uman sau animal) şi felul în care acesta poate transforma şi materializa abstracţii precum finanţele, timpul sau codurile matematice.

Expoziţia prezintă nume deconstruite în literele care le formează, recombinate sub formă de pandante preţioase, monede euro topite şi reconfigurate de strângerea mâinii, oase de animale înlănţuite în structuri geometrice imposibile, un covor ţesut cu modelul unor touchscreens sparte. Artistele regrupează coduri pentru a produce un alt sens al lumii.

"Credem că în lumea noastră, condusă de economii invizibile, corpul, cu prezenţa sa fizică şi materialitatea sa imediată rămâne structura supremă care întruchipează (prin ornamentare şi ritualizare) potenţialul schimbării" – Anetta Mona Chişa & Lucia Tkáčová.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici