Artiştii şi apropiaţii lui Ilarion Ciobanu regretă dispariţia cunoscutului actor

Artiştii şi apropiaţii lui Ilarion Ciobanu, dar şi ministrul Culturii şi Cultelor, Adrian Iorgulescu, consideră că dispariţia actorului, care a decedat duminică dimineaţa, la vârsta de 77 de ani, înseamnă o mare pierdere pentru cinematografia românească.

531 afișări
Imaginea articolului Artiştii şi apropiaţii lui Ilarion Ciobanu regretă dispariţia cunoscutului actor

Artiştii şi apropiaţii lui Ilarion Ciobanu regretă dispariţia cunoscutului actor (Imagine: www.protv.ro)

 

Actriţa Oana Pellea îşi aminteşte de Ilarion Ciobanu ca de un "prieten desăvârşit" al tatălui ei.

"Ieri seară (sâmbătă seara, n.r.) am dat peste o fotografie unde Amza (Pellea, n.r.) şi Ilarion râdeau în hohote. M-am gândit că trebuie să îl sun pe Ilarie şi să îi dau poza.... Erau amândoi foarte tineri, indecent de fericiţi! Rar în această meserie întâlneşti oameni cu un astfel de caracter de fier şi de o asemenea creştinească modestie. Ilarie avea o duritate caldă. Ilarie era un poet. I-a fost lui Amza un prieten desăvârşit. Rar, din ce în ce mai rar, întâlneşti un astfel de bun simţ! Cu Ilarie puteai să pleci la drum lung, nu te-ar fi trădat niciodată. Amza l-a iubit tare. Nici măcar nu aveau nevoie să vorbească. Se înţelegeau tăcând. Din nou, viaţa mă pălmuieşte. Am amânat să-l sun aseară. Azi (duminică, n.r.) e prea târziu", spune, într-o declaraţie remisă MEDIAFAX, actriţa Oana Pellea. "Iartă-mă Ilarie! Dumnezeu să-ţi lumineze calea!", îşi încheie Oana Pellea declaraţia.

Actorul Alexandru Arşinel susţine că Ilarion Ciobanu a fost "un actor cu o forţă dramatică şi o verticalitate extraordinară", dipariţia acestuia fiind catalogată drept o pierdere care face parte din "dispariţia unei generaţii de foarte mari actori".

"A adunat în el valorile românului, ale omului simplu, cu forţa şi cu tăria de caracter care îl caracterizează pe român, în general. A interpretat multe roluri principale, tipuri de eroi, de oameni puternici, care transmiteau forţă şi încredere, un om care, şi în intimitatea sa, era extrem de sensibil şi de plăcut", a declarat pentru MEDIAFAX Alexandru Arşinel.

"Ilarion Ciobanu este încă un mare actor care dispare, făcându-ne, nu de puţine ori, să ne simţim din ce în ce mai puţini şi mai singuri. Participăm la dispariţia unei generaţii de foarte mari actori", a mai spus Arşinel.

Ministrul Culturii şi Cultelor, Adrian Iorgulescu

, susţine că Ilarion Ciobanu a fost un actor cu o "puternică personalitate", prezenţele sale pe pe marele ecran fiind "extrem de dense şi extrem de convingătoare".

"A fost un actor cu o puternică personalitate, care s-a făcut cunoscut mai ales în perioada de dinaintea Revoluţiei, pe scenă şi mai ales prin prezenţele sale convingătoare în filmele de lungmetraj. A jucat roluri dramatice, puternice, dar niciodată nu a lipsit din spectrul său de expresie o duioşie combinată cu forţa. După Revoluţie prezenţele sale pe mare ecran şi pe scenă s-au diminuat, s-a retras cu discreţie. Plecarea lui Ilarion Ciobanu din lumea nedrepţilor în lumea drepţilor înseamnă o pierdere serioasă pentru întreaga suflare artistică românească", a declarat pentru MEDIAFAX Adrian Iorgulescu, ministrul Culturii şi Cultelor.

De altă parte, Jean Constantin consideră că, prin decesul lui Ilarion Ciobanu, cinematografia din România a pierdut încă un mare actor. "Îmi pare rău să aud că a plecat dintre noi un coleg de-al meu foarte bun, un prieten. Regret dispartiţia unui actor cu care am colaborat atât de bine şi atât de mult", a declarat, pentru MEDIAFAX, Jean Constantin.

Actorul Ilarion Ciobanu a decedat duminică dimineaţă, la locuinţa sa. Actorul suferea de cancer faringian, au declarat pentru MEDIAFAX apropiaţi ai cunoscutului artist.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici