B1 TV, somată de CNA pentru difuzarea, vineri, a unui televot privind alegerile prezidenţiale

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, duminică, să someze public postul B1 TV, pentru că a difuzat, vineri, un televot privind alegerile prezidenţiale, fapt interzis de legislaţia audiovizuală.

24 afișări
Imaginea articolului B1 TV, somată de CNA pentru difuzarea, vineri, a unui televot privind alegerile prezidenţiale

B1 TV, somată de CNA pentru difuzarea, vineri, a unui televot privind alegerile prezidenţiale

CNA s-a întrunit, duminică, într-o şedinţă specială pentru a monitoriza modul în care posturile de televiziune şi radio difuzează informaţiile din ziua alegerilor prezidenţiale.

La şedinţa Consiliului au participat: Răsvan Popescu, preşedintele CNA, Ioan Onisei, vicepreşedintele CNA, şi membri ai Consiliului - Narcisa Iorga, Gelu Trandafir, Attila Szasz, Cristina Trepcea, Christian Mititelu şi Mihai Mălaimare.

În urma discuţiilor dintre membrii CNA, B1 TV a primit o somaţie pentru difuzarea unui televot în intervalul de 48 de ore în care acest lucru era interzis.

CNA a decis somarea postului B1 TV pentru nerespectarea Deciziei CNA nr. 853/2009, potrivit căreia "cu 48 de ore înainte de ziua votării (vineri şi sâmbătă) este interzisă prezentarea de sondaje de opinie, televoturi sau anchete făcute pe stradă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici