Balerinul Nijinski, interpretat de doi actori, pe scena Teatrului Odeon

Spectacolul "NN", care spune povestea celebrului balerin rus, Vaslav Nijinski, va fi prezentat de Teatrul de Dans din Lubin (Polonia), marţi, la Teatrul Odeon din Bucureşti.

140 afișări
Imaginea articolului Balerinul Nijinski, interpretat de doi actori, pe scena Teatrului Odeon

Balerinul Nijinski, interpretat de doi actori, pe scena Teatrului Odeon

"NN" este inspirat din viaţa şi creaţia unuia dintre cei mai mari dansatori din toate timpurile, aducând pe scenă misterul care încă îl învăluie pe artistul rus.

Personajul lui Nijinski va fi interpretat de doi actori, care încearcă să pătrundă în profunzime personalitatea eroului - un legendar dansator, dar şi un coregraf sfâşiat de contradicţii.

În jurul personajului central se învârtesc duhurile persoanelor iubite de acesta, scăldate în atmosfera ireală, creată de muzică, lumină şi efecte vizuale.

Din distribuţia spectacolului fac parte Wojciech Kapron şi Ryszard Kalinowski, cel din urmă semnând şi coregrafia.

Muzica este realizată de Piotr Kurek, iar proiecţiile au fost create de Aleksander Janas.

Cunoscut pentru virtuozitatea sa şi pentru intensitatea cu care îşi întruchipa personajele Nijinski a dansat în spectacole precum "Seherezada", "Carnavalul", "La spectre de la Rose" şi "Narcis".

Preţurile biletelor la spectacol sunt de 12,7 lei şi 6,3 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici