"Barbie" va fi interzis în Vietnam. Motivul este unul politic

Filmul de vară foarte aşteptat a fost interzis pentru că prezintă o hartă care descrie pretenţiile Chinei asupra unei părţi disputate din Marea Chinei de Sud.

357 afișări
Imaginea articolului "Barbie" va fi interzis în Vietnam. Motivul este unul politic

"Barbie" va fi interzis în Vietnam. Motivul este unul politic

Numeroase ţări din regiune au pretenţii suprapuse asupra apelor bogate în resurse, inclusiv China şi Vietnam. China a revendicat suveranitatea asupra unei regiuni a mării în formă de U, cunoscută mai degrabă sub numele de "linia celor nouă puncte", din cauza modului în care este reprezentată pe unele hărţi, părţi din această regiune fiind contestate de Vietnam ca teritoriu propriu.

„Nu acordăm licenţă pentru lansarea filmului american Barbie în Vietnam deoarece conţine imaginea ofensatoare a liniei celor nouă puncte", a declarat Vi Kien Thanh, şeful Departamentului de cinematografie din Vietnam, citat de ziarul de stat Tuoi Tre, potrivit Reuters.

Warner Bros. nu a comentat deocamdată situaţia.

Acesta nu este primul film care este interzis în Vietnam din cauza disputei. "Abominabil" şi "Uncharted" au fost amândouă interzise pentru că au prezentat aceeaşi hartă.

În 2016, un tribunal internaţional de la Haga a constatat că "linia de nouă puncte" nu avea niciun temei juridic. Cu toate acestea, China nu a ţinut cont de această hotărâre.

"Barbie" are premiera în cinematografe pe 21 iulie.

Filmul, regizat de Greta Gerwig şi cu o distribuţie plină de vedete, a câştigat deja popularitate la nivel internaţional, generând meme-uri şi tendinţe virale.

În ciuda zvonurilor legate de film, intriga generală a filmului a fost ţinută în mare parte sub tăcere.

Chiar şi sosia actorului principal Margot Robbie a declarat săptămâna trecută pentru The New York Times că nu ştie despre ce este vorba.

"Au făcut o treabă foarte bună în a ţine ascunsă intriga", a declarat Emma Eastwood. "Nu mi-au dat niciun detaliu despre ceea ce vom face. Au fost câteva momente în care au spus că toată distribuţia va fi acolo şi că va fi o zi importantă, dar nu mi-au dat niciodată detalii despre ce vom face până când nu am fost pe platou".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
barbie,
vietnam,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici