Baritonul Gheorghe Mogoşan a murit în urma unor probleme pulmonare

Baritonul Gheorghe Mogoşan, în vârstă de 51 de ani, internat la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Cluj cu gripă A H1N1, de care s-a vindecat, a murit, vineri, din cauza unor probleme pulmonare.

121 afișări
Imaginea articolului Baritonul Gheorghe Mogoşan a murit în urma unor probleme pulmonare

Baritonul Gheorghe Mogoşan a murit în urma unor probleme pulmonare (Imagine trimisă redacţiei de către Dan Dorian Druhora)

Surse din cadrul spitalului au declarat că baritonul se vindecase de gripă, însă acesta avea probleme pulmonare grave.

"Gheorghe Mogoşan avea o fibroză pulmonară, a fost afectat apoi de o viroză cu AH1N1, dar plămânii săi nu şi-au mai revenit. Mogoşan a decedat, vineri, la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Cluj. Nu se poate face în niciun caz corelaţie cu faptul că gripa l-ar fi omorât. A fost un bolnav cu o patologie pulmonară preexistentă, iar aceasta pare să fie cauza morţii. Oricum, acest lucru va fi stabilit cu exactitate după efectuarea necropsiei", a declarat un medic de la Spitalul Clinic Judeţean Cluj.

Gheorghe Mogoşan va fi înmormântat luni, la ora 13.00, în cimitirul din cartierul Mănăştur, Cluj-Napoca.

Mogoşan fusese internat la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Cluj, cu gripă A H1N1, în stare destul de gravă, dar staţionară. El se întorsese din Spania, a început să se simtă rău şi a fost transportat de urgenţă la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU), din cauza unei insuficienţe respiratorii. Iniţial, Mogoşan a fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca, dar, din cauza unor probleme pulmonare cronice pe care pacientul le avea dinainte, boala lui s-a agravat şi a fost transferat la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean.

Din ultimele analize reieşea că Gheorghe Mogoşan nu mai era infectat cu virusul AH1N1, însă starea sa continua să fie destul de gravă.

Profesor al Academiei de Muzică, Gheorghe Mogoşan, în vârstă de 51 de ani, a interpretat roluri în opere precum "Aida", "Rigoletto", "Nunta lui Figaro" sau "Olandezul zburător".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici