Băsescu: Colea Răutu rămâne în memoria noastră prin rolurile remarcabile din cariera sa

Preşedintele Traian Băsescu a primit cu adâncă tristeţe vestea dispariţiei marelui actor Colea Răutu, personalitate de prim rang a scenei româneşti, şi consideră că stingerea sa din viaţă reprezintă o mare pierdere pentru cultura română, informează Preşedinţia.

11 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Colea Răutu rămâne în memoria noastră prin rolurile remarcabile din cariera sa

Băsescu: Colea Răutu rămâne în memoria noastră prin rolurile remarcabile din cariera sa

"Colea Răutu va rămâne în memoria noastră prin rolurile remarcabile pe care le-a realizat de-a lungul impresionantei sale cariere artistice, prin talentul său polivalent şi devotamentul pentru teatrul şi filmul românesc", consideră şeful statului.

Preşedintele Băsescu transmite sincerele sale condoleanţe familiei actorului.

Actorul de teatru şi film Colea Răutu a decedat, marţi, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde era internat de mai bine de o săptămână, acesta suferind de ciroză.

Colea Răutu s-a născut la 28 noiembrie 1912, la Bălţi, în Basarabia. A urmat Conservatorul de Artă Dramatică din Bucureşti, apoi o îndelungată activitate teatrală, fiind actor la diferite teatre, printre care Teatrul de Revistă "Constantin Tănase", Teatrul de Operetă, Teatrul de Stat din Piteşti, Teatrul Giuleşti, TNB, Teatrul "C. Nottara".

Actorul va fi înmormântat vineri, la ora 12.30, la cimitirul Bellu, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţi ai Uniunii Teatrale din România (UNITER).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici