BBC, acuzat că "marginalizează" programele despre etică şi religie

BBC, radiodifuzorul public britanic, este acuzat de către un fost producător radio al consorţiului că "marginalizează programele despre religie şi programele etice" , informează Media Guardian.

23 afișări
Imaginea articolului BBC, acuzat că "marginalizează" programele despre etică şi religie

BBC, acuzat că "marginalizează" programele despre etică şi religie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Totodată, reportajele TV ale BBC pe teme religioase au fost criticate, miercuri, în cadrul unei adunări a Bisericii Anglicane.

Nigel Holmes, fost producător radio al BBC, a cerut companiei "să explice" de ce televiziunea britanică, odinioară "exemplară" în ceea ce priveşte tratarea subiectelor religioase, "marginalizează" acum programele cu această temă.

Holmes le va cere membrilor sinodului să îi susţină plângerea împotriva BBC TV, pe care îl acuză că a ignorat în 2009 Vinerea Marea (vinerea de dinainte de duminica de Paşte n.r.). Fostul angajat al BBC susţine că, în ultimii 20 de ani, timpul alocat programelor generaliste s-a dublat, în timp ce numărul de ore destinate programelor religioase a scăzut de la 177 la 155 pe an.

Pe de altă parte, un purtător de cuvânt al BBC a declarat că angajamentul televiziunii faţă de emisiunile religioase şi pe teme etice nu poate fi pus sub semnul întrebării.

"În realitate, numărul de ore şi durata programelor se schimbă de la an la an, fără a se urma o anumită tendinţă. În 2008-2009, pe toate canalele BBC s-au difizat emisiuni religioase pe o durată de 164 de ore", a declarat purtătorul de cuvânt, precizând că numărul de ore alocat conţinuturilor religioase a crescut faţă de perioada 2007-2008, când s-au însumat doar 155 de ore.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici