BBC, amendat cu 100.000 de euro pentru falsificarea unor concursuri radio

BBC a fost amendat cu circa 100.000 de euro de către Ofcom, autoritatea de reglementare a audiovizualului din Marea Britanie, pentru falsificarea unor concursuri în timpul a două emisiuni radio.

25 afișări
Imaginea articolului BBC, amendat cu 100.000 de euro pentru falsificarea unor concursuri radio

BBC, amendat cu 100.000 de euro pentru falsificarea unor concursuri radio

Această amendă vine după ce, în luna iulie, BBC a primit o amendă record de aproximativ 500.000 de euro de la Ofcom pentru că a indus în eroare audienţa, falsificând mai multe apeluri telefonice care desemnau câştigători pentru diverse concursuri.

Potrivit reprezentanţilor Ofcom, cea mai recentă amendă dată BBC este pentru două emisiuni radio, una găzduită de Dermot O'Leary, în 2006, şi cealaltă realizată de Tony Blackburn, în 2005 şi 2006. În cadrul acestor emisiuni, ascultătorii erau invitaţi să sune pentru a participa la diferite concursuri, ai căror câştigători erau deja aleşi. Emisiunile erau înregistrate, astfel încât nimeni nu putea câştiga în direct.

"Investigaţiile arată că BBC a luat decizii premeditate şi repetate de a include concursuri în emisiuni înregistrate. Ascultătorii BBC erau invitaţi să participe la aceste concursuri la ora la care emisiunea era difuzată, deşi realizatorii ştiau perfect că publicul nu avea nicio şansă de a intra în concurs sau de a câştiga", se arată într-un comunicat al Ofcom.

Pe de altă parte, oficialii Ofcom au declarat că aceste concursuri nu au fost realizate de BBC cu scopul de a înregistra un profit.

Ofcom a mai cerut BBC să difuzeze pe cele două posturi de radio care au organizat aceste concursuri, Radio 2 şi BBC Londra 94.9FM, rezultatele acestei anchete.

Reprezentanţii BBC au declarat într-un comunicat că acceptă amenda şi că, de la momentul în care s-au produs acele evenimente, trustul a introdus un program de pregătire pentru angajaţi şi un nou cod de comportament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici