BBC numeşte doi directori noi, care se vor ocupa de dezvoltarea operaţiunilor digitale ale companiei

Rob Norman şi Jon Miller au fost numiţi directori în board-ul BBC Global News Ltd, care deţine şi operează televiziunea internaţională de ştiri BBC World News şi portalul bbc.com/news, aceştia urmând să se ocupe de dezvoltarea operaţiunilor digitale ale companiei.

122 afișări
Imaginea articolului BBC numeşte doi directori noi, care se vor ocupa de dezvoltarea operaţiunilor digitale ale companiei

BBC numeşte doi directori noi, care se vor ocupa de dezvoltarea operaţiunilor digitale ale companiei (Imagine: Thomas Campean/ Mediafax Foto)

Rob Norman este directorul operaţiunilor digitale din cadrul GroupM Worldwide, în timp ce Jon Miller este cofondator al Fuel Media Capital, informează broadbandtvnews.com.

Norman şi Miller se vor alătura board-ului de directori al BBC Global News Ltd, alături de directorul internaţional de ştiri Peter Horrocks şi de CEO-ul Jim Egan.

Potrivit lui Peter Horrocks, Norman şi Miller au fost numiţi în board-ul de directori ai BBC datorită experienţei lor în domeniul digital. "Vrem ca BBC Global News Ltd. să transmită ştiri cu relevanţă la nivel internaţional, într-un mod integrat, pe toate platformele", a mai spus Peter Horrocks.

El a mai spus că tocmai a fost finalizat procesul de relansare a televiziunii BBC World News, care emite din noile sale studiouri din Londra.

Rob Norman şi Jon Miller au fost numiţi directori în board-ul BBC în contextul în care, la începutul acestei luni, Tony Hall şi-a început mandatul în funcţia de director general al grupului BBC, precizând cu acest prilej că vrea să recâştige încrederea publicului.

Tony Hall a fost numit director general al BBC în noiembrie 2012. Acesta a mai lucrat în BBC în urmă cu 11 ani, în funcţia de director al departamentului de ştiri.

"Este persoana ideală pentru a conduce BBC în aceste vremuri de criză", a declarat, în noiembrie, Chris Patten, preşedintele BBC Trust, organismul de control al grupului BBC.

Chris Patten l-a descris atunci pe Tony Hall ca fiind "un pionier al digitalului". Tony Hall este cel care a lansat serviciile online ale grupului BBC, în prezent extrem de populare, dar şi televiziunea de ştiri BBC, care difuzează informaţii 24 de ore din 24.

Predecesorul lui Tony Hall, George Entwistle, a demisionat după 54 de zile în această funcţie, pe 10 noiembrie 2012, în plin scandal, generat de tratamentul editorial adoptat de BBC faţă de acuzaţiile de pedofilie aduse lui Jammy Saville, unul dintre foştii prezentatori-vedetă ai grupului între anii 1960 şi 1980.

British Broadcasting Corporation (BBC) este cel mai mare radiodifuzor public din lume, cu aproximativ 23.000 de angajaţi. Corporaţia BBC deţine, în prezent, opt televiziuni, 54 de posturi de radio, unul dintre cel mai accesate site-uri din Europa şi un serviciu internaţional în 28 de limbi străine, de care beneficiază peste 150 de milioane de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici