BEC a transmis Parlamentului situaţia centralizată a candidaturilor

BEC a transmis, joi dimineaţa, comisiei speciale a Camerei Deputaţilor şi Senatului, situaţia centralizată a candidaturilor definitive din colegiile uninominale pentru stabilirea timpilor de antenă, a declarat, pentru Agenţia MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ.

24 afișări
Imaginea articolului BEC a transmis Parlamentului situaţia centralizată a candidaturilor

BEC a transmis Parlamentului situaţia centralizată a candidaturilor (Imagine: Mediafax Foto)

Un document similar a fost transmis, de asemenea, Societăţii Române de Televiziune şi Societăţii Române de Radiodifuziune.

Birourile electorale de circumscripţie au comunicat BEC, înainte de expirarea termenului de 30 octombrie, lista competitorilor electorali care au depus candidaţi la nivelul colegiilor uninominale de pe raza circumscripţiei, numărul de candidaturi depuse din partea acestora şi numărul candidaţilor independenţi.

Potrivit legii şi a programului calendaristic pentru realizarea acţiunilor din cuprinsul perioadei electorale, campania electorală în vederea alegerilor parlamentare din data de 30 noiembrie va începe cu 30 de zile înaintea votării, respectiv vineri, 31 octombrie.

Comisiile parlamentare de cultură se vor întruni pentru a stabili timpii de antenă ce vor fi alocaţi candidaţilor la alegerile parlamentare după ce Autoritatea Electorală va face comunicarea candidaturilor definitive, a declarat preşedintele Comisiei de cultură a Camerei Deputaţilor, Cătălin Micula.

Micula a precizat, pentru MEDIAFAX, că cele două Comisii de cultură au fost sesizate de Birourile Permanente în legătură cu stabilirea timpilor de antenă la posturile publice de radio şi televiziune şi conducerile TVR, RRA şi CNA au fost înştiinţate.

El a menţionat că este posibil ca hotărârea privind timpii de antenă la posturile publice de radio şi televiziune să fie luată luni, dacă până atunci Autoritatea Electorală va comunica acei candidaţi rămaşi definitiv în cursa electorală.

"Practic, candidaţii se ştiu, iar conducerile TVR şi RRA poartă negocieri pentru timpii de antenă. Ei ne-au comunicat care sunt emisiunile electorale şi am constatat că sunt legale. Rămâne ca, atunci când Autoritatea Permanentă va comunica candidaţii definitivi, să ne întrunim, reprezentanţii TVR şi RRA vor face propuneri, vor spune cine a solicitat timpi de antenă şi vom lua, şi din punct de vedere teoretic, hotărârea", a adăugat Cătălin Micula.

Reflectarea campaniei electorale pe posturile de radio şi televiziune va trebuie să respecte Decizia privind principii şi reguli de desfăşurare a campaniei electorale pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului, prin intermediul serviciilor de programe audiovizuale, aprobată de CNA în data de 30 septembrie.

Decizia prevede că, pentru prima dată, campania electorală în audiovizual se va desfăşura "pe bani", candidaţii la Parlamentul României trebuind să plătească pentru a participa la emisiunile de promovare electorală, organizate de posturile tv şi radio private. Acest fapt rezidă din modificarea Legii nr. 35 din 13 martie 2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului. Pe de altă parte, reflectarea campaniei electorale la posturile publice de radio şi televiziune va fi gratuită, potrivit Deciziei CNA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici