Beligan, Manolescu, Pintilie, Dinică şi Moraru, decoraţi de şeful statului

Preşedintele Traian Băsescu a acordat unor personalităţi din lumea artistică şi academică, printre care Radu Beligan, Nicolae Manolescu, Lucian Pintilie, Gheorghe Dinică şi Marin Moraru, distincţii ale statului român cu ocazia Zilei Naţionale a României.

72 afișări
Imaginea articolului Beligan, Manolescu, Pintilie, Dinică şi Moraru, decoraţi de şeful statului

Marin Moraru primeşte o medalie de la preşedintele Traian Băsescu, la Palatul Cotroceni din Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto)

Evenimentul de acordare a distincţiilor a avut loc la Palatul Cotroceni, în prezenţa şefului statului şi a unor consilieri din cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

Potrivit decretului semnat de şeful statului, cei decoraţi au primit distincţiile "în semn de înaltă apreciere pentru întreaga carieră pusă în slujba culturii şi ştiinţei româneşti şi pentru dăruirea şi talentul cu care s-au implicat în promovarea imaginii României în lume".

Actorul Radu Beligan, criticul literar Nicolae Manolescu, soprana Mariana Nicolesco şi regizorul Lucian Pintilie au primit Ordinul Naţional Steaua României în grad de mare cruce, pictorul Ştefan Câlţia şi actorii Gheorghe Dinică şi Marin Moraru au primit Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de mare cruce, pictorul Marin Gherasim a primit Ordinul Naţional Steaua României în grad de comandor, profesorul Virgiliu Jorj Stoenescu a primit Ordinul Naţional Steaua României în grad de ofiţer.

Istoricii Andrei Pippidi şi Şerban Papacostea au primit, alături de directorul artistic al Orchestrelor şi Corului Radio, Nicolae Costin, Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler.

De asemenea, soprana Maria Slătinaru Nistor a primit "Ordinul Meritul Cultural" în grad de comandor, la fel ca şi Nicolae Voiculeţ.

În discursul rostit cu acest prilej, preşedintele a spus celor decoraţi că le respectă talentul, dragostea şi inteligenţa şi apreciază ceea ce aceştia fac şi pentru câtă cultură, inteligenţă şi respect răspândesc asupra românilor.

Preşedintele a spus că ceea ce fac cei care au fost decoraţi pentru ţară încearcă autorităţile să facă pe bani mulţi, adică un brand de ţară pentru România.

"Dumneavoastră sunteţi brandul de ţară al României", a spus Băsescu celor decoraţi.

El a adăugat că a dorit ca evenimentul de decorare să aibă loc pe 1 Decembrie, Ziua Naţională, tocmai pentru ca gestul să nu fie pus sub semnul interesului politic.

La rândul său, actorul Radu Beligan a mulţumit şefului statului pentru distincţia oferită.

La finalul ceremoniei, Băsescu a ciocnit o cupă de şampanie cu cei decoraţi şi s-a fotografiat alături de aceştia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici