Berlinul vrea să construiască un muzeu al capodoperelor din pictura secolului al XX-lea

Primăria din Berlin a acceptat, miercuri, să construiască un nou muzeu, care va expune capodopere din pictura secolului al XX-lea, precum cele realizate de Rene Magritte şi Salvador Dali, punând astfel capăt unui conflict care dura de mai mulţi ani.

110 afișări
Imaginea articolului Berlinul vrea să construiască un muzeu al capodoperelor din pictura secolului al XX-lea

Berlinul vrea să construiască un muzeu al capodoperelor din pictura secolului al XX-lea

Autorităţile culturale din Berlin, un oraş cu datorii foarte mari, au anunţat că vor plăti 130 de milioane de euro pentru acest muzeu nou, care va fi amplasat în apropiere de Postdamer Platz, în centrul Berlinului.

Opere de Max Ernst, André Breton şi Joan Miro, aparţinând unui cuplu de colecţionari bogaţi, Ulla şi Heiner Pietzsch, evaluate la 150 milioane de euro, vor fi expuse în noul muzeu.

Acest acord ar trebui să pună capăt unei dispute vechi de câţiva ani, cauzată de proiectul iniţial de mutare a uneia dintre cele mai frumoase colecţii din lume de tablouri semnate de vechii maeştri într-un alt muzeu, cu scopul de a primi opere moderne.

Capodopere de Rembrandt, Caravaggio şi Dürer vor rămâne astfel la Gemäldegalerie, unul dintre muzeele principale din Berlin, şi nu vor fi deplasate pe Insula Muzeelor, într-o altă parte a oraşului, aşa cum propunea un proiect anterior.

Numărul de vizitatori din muzeele berlineze a înregistrat o creştere cu 73% între 2002 şi 2010. Prin comparaţie, această creştere a fost de doar 8% pentru totalul muzeelor germane, potrivit unui studiu publicat anul trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici