Berlusconi vrea să lanseze o campanie de "ştiri pozitive" în presă

Silvio Berlusconi, premierul Italiei intenţionează să lanseze o campanie de "ştiri pozitive şi credibile" în presă pentru a contracara curentul mediatic negativ provocat de scandalurile legate de viaţa sa sexuală, informează The Guardian.

29 afișări
Imaginea articolului Berlusconi vrea să lanseze o campanie de "ştiri pozitive" în presă

Berlusconi vrea să lanseze o campanie de "ştiri pozitive" în presă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nemulţumit de controlul direct şi indirect exercitat asupra presei din Italia, Silvio Berlusconi a proiectat o campanie care are ca scop să oprească atacurile presei internaţionale asupra sa.

O celulă de criză va fi instaurată în următoarea lună pentru a monitoriza fluxurile şi buletinele de ştiri internaţionale şi pentru a analiza modul în care sunt acoperite subiectele legate de Italia şi de premierul italian.

Un alt scop al acestui cabinet de presă va fi "să bombardeze redacţiile trusturilor media străine cu ştiri pozitive".

Planul a fost anunţat de Ministrul de Turism al Italiei, Michela Vittoria Brambilla, care a spus că această echipă care va gestiona criza de imagine a premierului italian va fi formată din tineri jurnalişti şi experţi în comunicare.

"Primul lor scop este să monitorizeze toată presa externă, din Japonia în Peru. Al doilea va fi să bombardeze redacţiile cu ştiri pozitive şi credibile care să arate lumii o Italie generoasă, de încredere şi fermecătoare - Italia antreprenorilor, a evenimentelor culturale şi artistice", a declarat Michela Vittoria Brambilla.

Berlusconi a atacat presa străină ieri pentru criticile repetate la adresa lui şi a Italiei, la câteva zile după ce Curtea Constituţională i-a ridicat imunitatea parlamentară, în cazul acuzaţiilor de luare de mită şi fraudă în cazul David Mills.

Potrivit ministrului Turismului, probleme lui Berlusconi cu legea nu ajută deloc reputaţiei Italiei. Ea a acuzat "un grup anti-italian care lucrează împotriva Italiei şi care are ca scop discreditarea şi distrugerea premierului".

Brambilla, care a lucrat în trecut pentru una dintre televiziunile premierului italian, a declarat astăzi că exporturile Italiei suferă ca rezultat al ştirilor negative legate de Berlusconi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici