Bibliotecă video, gratuită, pentru televiziunile din Europa

Comisia Europeană a anunţat, în cadrul târgului de televiziune Discop East 09, că a lansat o bibliotecă video proprie, care va conţine fotografii, înregistrări video, dar şi filme documentare, pe care o va pune la dispoziţia televiziunilor europene, în mod gratuit.

15 afișări
Imaginea articolului Bibliotecă video, gratuită, pentru televiziunile din Europa

Bibliotecă video, gratuită, pentru televiziunile din Europa

Anunţul a fost făcut de Raymond Maxwell, cordonator de producţie la Serviciul Audiovizual al Comisiei Europene, şi de Marc Villain, director de marketing şi parteneriate, al Serviciului Audiovizual al Comisiei Europene, în cadrul secţiunii Discopro, din cadrul târgului de televiziune Discop East 09, care se desfăşoară la Budapesta în perioada 16-19 iunie.

Potrivit lui Raymond Maxwell, biblioteca video a Comisiei Europene cuprinde fotografii şi înregistrări video de la evenimente de actualitate, care privesc în primul rând Comisia Europeană, dar şi celelalte instituţii europene, precum şi filme documentare în limbile europene, care explică politicile Uniunii Europene.

Toate acestea vor fi puse la dispoziţia televiziunilor din Uniunea Europeană în mod gratuit, pentru ca posturile să le poată folosi în programele proprii.

Sediul bibliotecii Comisiei Europene este la Bruxelles, însă materialele pot fi descărcate online şi folosite de televiziuni.

Totodată, la Bruxelles se găsesc şi două studiouri TV ale Comisiei Europene. Raymond Maxwell a declarat că televiziunile europene vor putea să folosească în mod gratuit facilităţile acestor două studiouri, Comisia Europeană putând punându-le la dispoziţie chiar şi echipe de filmare şi editare, în cazul în care posturile vor dori să realizeze materiale despre Comisia Europeană.

"Oferim gratuit aceste facilităţii pentru că noi considerăm că suntem un serviciu public", a explicat Marc Villain. El a mai spus că folosirea imaginilor şi înregistrărilor din biblioteca video a Comisiei Europene nu este condiţionată de realizarea unor materiale favorabile Comisiei.

Târgul central şi est- european de conţinuturi şi programe TV Discop East 2008 se desfăşoară la Budapesta, între 16 şi 19 iunie.

Potrivit site-ului manifestării, la cea de-a 17-a ediţie a târgului de programe Discop s- au înscris 1.472 de participanţi, dintre care 894 de buyeri şi 502 selleri, la care se adaugă jurnalişti şi vizitatori.

Printre participanţii la Discop se numără şi cele mai importante televiziuni din România, Pro TV, Prima TV, Realitatea TV, Kanal D, Naţional TV, dar şi Televiziunea Română şi companii precum Romtelecom şi DTH Television Grup (Boom TV). Acestora li se adaugă case de producţie şi de distribuţie din România, precum MediaPro Pictures, MediaPro Distribution, Empire Film, Zucchero şi alţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici