Biletele la Festivalul Naţional de Teatru - puse în vânzare

Biletele la spectacolele incluse în programul ediţiei a 17-a a Festivalului Naţional de Teatru (FNT), care se va desfăşura între 2 şi 15 noiembrie şi care au fost sau urmează să fie puse în vânzare, au preţuri ce variază între 5 şi 52,50 de lei, în funcţie de politica fiecărui teatru-gazdă.

1 afișare
Imaginea articolului Biletele la Festivalul Naţional de Teatru - puse în vânzare

Biletele la Festivalul Naţional de Teatru - puse în vânzare

Numărul de bilete puse în vânzare depăşeşte, de multe ori, capacitatea sălilor de spectacol, ideea organizatorilor fiind aceea de a transforma această sărbătoare teatrală într-una "a cetăţii", şi nu doar a specialiştilor de teatru.

Astfel, preţul unui bilet la "Filosofii", un spectacol de Josef Nadj, inspirat din opera lui Bruno Schulz, susţinut de Centre National Chorégraphique d’Orléans la Sala Mare a Naţionalului bucureştean, va costa 52,50 lei, acesta fiind preţul cel mai mare pentru un spectacol.

La "Nora", de Henrik Ibsen, în regia lui Thomas Ostermeier (Compania Schaubuhne am Lehniner Platz, din Berlin), preţul biletelor variază între 5,25 şi 26,25 lei. Aceleaşi preţuri le vor avea şi biletele la spectacolul "Camera Isabellei", scenariul şi regia lui Jan Lauwers, al teatrului Needcompany din Bruxelles.

Pentru spectacolul lui Ion Caramitru, "Tragedia lui Carmen", adaptare de Peter Brook, Jean-Claude Carrière, Marius Constant, după "Carmen" de Georges Bizet, biletele vor costa 20,30 lei. Piesa va fi pusă în scenă la Sala Mare a TNB.

Şapte din spectacolele susţinute la Sala Atelier a Teatrului Naţional vor putea fi văzute pentru 13,65 lei, printre ele aflându-se "Ce zile frumoase! de Samuel Beckett, regia Sven Grunert (Kleines Theater Kammerspiele, Landshut), "Nasul" de N.V. Gogol, regia Alexandru Dabija (Teatrul Naţional "Radu Stanca", Sibiu), "Inimi cicatrizate", după Max Blecher, regia Radu Afrim (Teatrul de Stat, Constanţa), "Azilul de noapte" de Maxim Gorki, regia Cristian Juncu (Teatrul "Toma Caragiu", Ploieşti) şi "Geniul crimei" de George F. Walker, regia Theodor Cristian Popescu (Teatrul 74 în parteneriat cu Arts Council of Canada).

De asemenea, un bilet la spectacolul "Ce păcat că-i curvă!" de John Ford, în regia lui Alexandru Darie, prezentat la Sala Izvor a Teatrului Bulandra, va costa 15,75 lei, iar la "Vinerea lungă" de Visky András, adaptare după romanul "Kadiş pentru copilul nenăscut" de Imre Kertesz, în regia lui Tompa Gábor, prezentat pe scena Teatrului Odeon, 21 lei.

Trei spectacole din secţiunea recitaluri - "Amalia respiră adânc" de Alina Nelega, regia Mariana Cămărăşan, "De la muntele Sinai la Muntele lui Venus" regia Alexander Hausvater, un spectacol de şi cu Maia Morgenstern şi A.G. Weinberger şi "Moscova – Petuşki" după Venedikt Erofeev, vor putea fi văzute pentru bilete cu o valoare între 7,35 şi 14,70 de lei.

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc la Naţionalul din Bucureşti, pe 3 noiembrie. Ediţia de anul acesta a FNT cuprinde 54 de spectacole, 25 de regizori români şi circa 90 de reprezentaţii în teatrele bucureştene, fiind dedicată regizorului Aureliu Manea.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici