Biletele pentru ediţia din acest an a TIFF vor fi puse în vânzare din 24 mai

Biletele pentru cea de-a noua ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), care se desfăşoară între 28 mai şi 6 iunie la Cluj-Napoca, vor fi puse în vânzare începând din 24 mai, la cinematografele Republica, Arta, Victoria şi la Cinema City.

40 afișări
Imaginea articolului Biletele pentru ediţia din acest an a TIFF vor fi puse în vânzare din 24 mai

Biletele pentru ediţia din acest an a TIFF vor fi puse în vânzare din 24 mai

Tudor Giurgiu, directorul TIFF, a declarat marţi într-o conferinţă de presă că biletele cumpărate cu anticipaţie, respectiv cu o zi înainte de proiecţia filmului, costă opt lei, iar biletele pentru elevi, studenţi şi pensionari costă şase lei.

Biletele cumpărate în ziua proiecţiei filmului costă, pentru toate categoriile de spectatori, zece lei. Biletele cu regim special costă cinci lei pentru copii şi elevi, valabil doar pentru proiecţiile de film din programul EducaTIFF, un bilet pentru proiecţiile în aer liber din Piaţa Unirii costă tot cinci lei, la fel ca un bilet pentru proiecţiile de la Fabrica de Pensule.

Un bilet pentru spectacolul de la Castelul Banffy, la Bonţida, din 30 mai, va costa cinci lei, un bilet pentru spectacolul Soundtrack for Andy Warhol's Screen Tests de la Auditorium UBB din 31 mai costă 15 lei.

Biletul pentru Ceremonia de deschidere din Piaţa Unirii este 15 lei, iar unul pentru Ceremonia de închidere de la Teatrul Naţional - 25 de lei.

De la toate casieriile TIFF se pot obţine bilete de intrare pentru proiecţiile care vor avea loc la Cinema Republica, Cinema Arta, Cinema Victoria, Piaţa Unirii (proiecţii în aer liber), Echinox (proiecţii în aer liber), Auditorium UBB, cinema Taverna, parcarea Iulius Mall (proiecţii drive-in), Fabrica de Pensule şi Cinema City, în trei săli.

În caz că va ploua, proiecţia zilnică a filmului din Piaţa Unirii, de la ora 21.45, va avea loc în aceeaşi seară la Cinema Republica, începând cu ora 23.00. Biletele cumpărate pentru filmul din Piaţa Unirii îşi păstrează valabilitatea. Spectatorii filmului programat la Republica, la ora 23.00, vor primi un bilet de intrare la un alt film din festival, în cazul în care nu doresc să urmărească filmul programat iniţial în Piaţa Unirii.

Tot din 24 mai, vor fi puse în vânzare 60 de Carduri TIFF, cu valoare de 200 de lei. Cardul garantează accesul la 35 de proiecţii, la alegere, cu excepţia galelor de deschidere şi închidere. Biletele de intrare pentru orice film pot fi obţinute de la orice casierie TIFF.

Biletele pentru proiecţiile din cinema Taverna, Echinox, Auditorium UBB, Piaţa Unirii şi Fabrica de Pensule vor fi disponibile şi la intrare, cu o oră înaintea fiecărei proiecţii. Cu cinci minute înaintea începerii oricărei proiecţii, se va permite intrarea în sală a deţinătorilor de ecusoane TIFF care nu au reuşit să îşi procure bilete de intrare, cu condiţia existenţei de locuri libere în sală.

Accesul la proiecţiile Drive-In se face numai cu autoturismul, iar biletele au aceleaşi preţuri ca pentru proiecţiile obişnuite. Vînzarea biletelor se va face zilnic la orice casierie TIFF şi apoi, începînd cu 20.30, la intrarea în parcarea situată pe terasa Auchan. Dacă în autoturism se va afla un singur pasager, acesta va achita preţul unui singur bilet. Pentru doi sau mai mulţi pasageri se vor plăti două bilete.

Proiecţiile marcate în program cu menţiunile Zilele Filmului Românesc sau Proiecţie Specială sunt destinate cu precădere invitaţilor români şi străini. Festivalul va pune în vânzare bilete la aceste proiecţii, dar într-un număr limitat. Cu două ore înainte de începerea filmelor din categoriile menţionate, toate rezervările făcute pentru invitaţi se vor anula, astfel că biletele rămase disponibile vor fi puse în vânzare către publicul larg.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici