BIO: Valeriu Lazarov, unul dintre oamenii care au revoluţionat divertismentul de televiziune

Valeriu Lazarov, unul dintre cei care au revoluţionat divertismentul de televiziune românesc, şi-a dedicat peste 50 de ani din viaţă pentru a produce programe pentru televiziuni din Spania, Italia şi România, numele lui fiind legat şi de cea mai longevivă producţie românească, "Surprize, Surprize".

618 afișări
Imaginea articolului BIO: Valeriu Lazarov, unul dintre oamenii care au revoluţionat divertismentul de televiziune

BIO:Valeriu Lazarov, unul dintre oamenii care au revoluţionat divertismentul de televiziune românesc (Montaj foto)

Valeriu Lazarov, cel care avea să devină unul dintre cei mai cunoscuţi producători de televiziune din România şi Spania, s-a născut la 20 decembrie 1935, la Bârlad.

Între 1953 şi 1957 a studiat regia la Institutul de Arta Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti. (IATC). Totuşi, principala lui profesie a fost nu de actor, ci de om de televiziune. Astfel, în 1966 a participat la Festivalul de televiziune de la Monte Carlo, cu filmul "Omul şi camera". În 1968 a înregistrat emisiuni la TVE, postul public de televiziune din Spania, la invitaţia directorului general al postului, Juan Jose Roson. Tot în 1968, Lazarov a avut primul succes la TVE, cu spectacolul muzical "El irreal Madrid", cu care a obţinut Nimfa de Aur, la festivalul de la Monte Carlo.

Ulterior, Valeriu Lazarov s-a stabilit în Spania, fugind de regimul comunist român. A muncit peste 10 ani în domeniul televiziunii din Spania, iar în 1979, Lazarov a început colaborarea la televiziunea naţională italiană, RAI, pentru a realiza o serie de programe - "Tilt". Imediat a început să lucreze pentru Silvio Berlusconi, la Canale 5, unde a ajuns director de producţie, preşedintele Consiliului de administraţie şi director al centrului de producţie Videotime. În 1989, Lazarov a revenit în Spania, unde a condus postul Tele 5, controlat de Silvio Berlusconi, până în 1994.

Valeriu Lazarov - sau Valerio cum i se spunea în Spania - a fost director general şi consilier al televiziunii Telecinco din 1985 până în 1994 şi un celebru realizator al Televiziunii Spaniole în anii 1970.

În 1995, Valeriu Lazarov şi-a înfiinţat compania de producţie Prime Time Communications. Valeriu Lazarov este cunoscut ca fiind omul care a revoluţionat divertismentul românesc de televiziune, după anii '90. Astfel, în 2005, el a realizat "Genialii", iar în 2007, serialul "Chiquititas", producţii difuzate şi de televiziunile din România. Este cunoscut ca "părintele" celei mai longevive emisiuni, "Surprize, surprize" (difuzată timp de nouă ani la TVR), dar şi al altor emisiuni de succes, precum "Din Dragoste", "Iartă-mă", "Sub alt chip", "Imprevizibilii", "Ploaia de stele", "Babilonia" etc.

El s-a căsătorit cu Augusta Lazarov, în 2004, la Madrid. Lazarov era tată a cinci copii.

Producătorul de televiziune român Valeriu Lazarov a murit marţi dimineaţă, la Madrid, la vârsta de 73 de ani, din cauze naturale, potrivit informaţiilor oferite de fiul acestuia, Valerio, citat de publico.es.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici