"Blindness", adaptarea unui roman scris de José Saramago, în deschiderea Festivalului de la Cannes

"Blindness", de Fernando Meirelles, adaptarea cinematografică a romanului "Eseu despre orbire/ Ensaio sobre a cegueira" al scriitorului portughez José Saramago, laureat al premiului Nobel pe anul 1998, va deschide cea de-a 61-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes.

60 afișări
Imaginea articolului "Blindness", adaptarea unui roman scris de José Saramago, în deschiderea Festivalului de la Cannes

Regizorul brazilian, Fernando Meirelles (Imagine: Mediafax Foto)

În film, Julianne Moore joacă rolul soţiei unui medic care devine singura persoană ce mai poate vedea dintre toţi locuitorii unei comunităţi atinse brusc de orbire din motive misterioase. Alături de Moore mai joacă actorii americani Danny Glover şi Mark Ruffalo şi actorul mexican Gael Garcia Bernal,informează purepeople.com.

Regizorul filmului, brazilianul Fernando Meirelles, este autorul lungmetrajelor "Oraşul zeilor" (2002), nominalizat la premiile Oscar, şi "Prietenie absolută" (2005), foarte apreciate de critici.

Muzica filmului - o coproducţie braziliano-canadiano-japoneză - poartă semnătura lui Marco Antonio Guimaraes, cunoscut muzician brazilian, principalul component al trupei de muzică instrumentală Uakti.

Organizatorii festivalului de pe Croazetă au anunţat şi cel de-al treilea film francez inclus în competiţia oficială, "Entre les murs", de Laurent Cantet, recompensat cu două premii César pentru lungmetrajul "Ressources humaines".

Festivalul de Film de la Cannes reuneşte, la ediţia din 2008, cineaşti de renume şi regizori debutanţi pentru care un Palme d'Or ar însemna consacrarea la nivel mondial.

Astfel, printre numele deja consacrate la Cannes se află, pe lângă Philippe Garrel ("La frontière de l'aube"), Clint Eastwood ("The Changeling"), Atom Egoyan ("Adoration"), fraţii belgieni Dardenne, premiaţi cu Palme d'Or în 1999 şi 2005 ("Le silence de Lorna"), şi Wim Wenders, premiat cu Palme d'Or în 1984 ("The Palermo shooting").

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici