Boc: Relaţia cu bisericile va fi gestionată de Secretariatul de Stat pentru Culte de la Guvern

Secretariatul de Stat pentru Culte, care va funcţiona în coordonarea primului-ministru sub forma unui departament desprins din actualul minister al Culturii, va gestiona relaţia cu bisericile, ministerul urmând să se ocupe de patrimoniul naţional, a afirmat, luni seara, premierul desemnat Emil Boc.

69 afișări
Imaginea articolului Boc: Relaţia cu bisericile va fi gestionată de Secretariatul de Stat pentru Culte de la Guvern

Boc: Relaţia cu bisericile va fi gestionată de Secretariatul de Stat pentru Culte de la Guvern (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

El a asigurat totodată, la postul B1 TV, că va interveni personal la Ministerul Culturii, care urmează să fie gestionat de un ministru UDMR, dacă va observa abuzuri, pentru a opri eventuale lucruri nelegale.

Premierul desemnat a răspuns astfel unei întrebări pe această temă, precizând însă în acelaşi timp că nu crede că vor exista probleme în gestionarea Ministerului Culturii de către un membru UDMR şi că nu este normal să existe astfel de prejudecăţi.

"Nu putem spune în acest secol că cineva are interdicţie să ocupe o anumită poziţie. Putem avea un premier neamţ, dar nu putem avea un ministru UDMR la Cultură?", a spus Boc.

Duminică, premierul desemnat Emil Boc a anunţat că noul Guvern va include un Secretariat de Stat pentru Culte, sub forma unui departament desprins din actualul minister al Culturii şi care va funcţiona în coordonarea directă a primului-ministru.

Până în prezent, de rezolvarea problemelor cultelor în relaţia cu statul era responsabil Ministerul Culturii şi Cultelor.

Structura noului Cabinet propus de premierul desemnat include Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, pentru al cărui portofoliu a fost nominalizat Kelemen Hunor din partea UDMR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici