"Brüno" sau odiseea succesului, marca Sacha Baron Cohen

"Brüno", noul film marca Sacha Baron Cohen, prezintă drumul spre celebritate al unui jurnalist austriac gay, descris ca "Bono mai tânăr" sau "Obama alb", ce include adopţii internaţionale, negocieri la nivel înalt pentru pacea în Orientul Mijlociu şi şedinţe de terapie pentru a deveni heterosexual.

53 afișări
Imaginea articolului "Brüno" sau odiseea succesului, marca Sacha Baron Cohen

"Brüno" sau odiseea succesului, marca Sacha Baron Cohen (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Filmul, o nouă comedie burlescă semnată de Baron Cohen, arată cum Brüno, al cărui ţel este să devină "cel mai celebru austriac de la Hitler încoace", pleacă din ţara natală şi încearcă să se remarce: are o tentativă de a crea un scandal sexual făcându-i avansuri unui fost candidat la preşedinţia Statelor Unite ale Americii, participă la negocieri pentru pace în Orientul Mijlociu, adoptă un copil din Africa pe care îl transportă în cala avionului şi chiar încearcă să devină heterosexual, într-un final, când nimic nu merge şi el este ruinat.

Plin de replici şi momente sexuale explicite sau doar ofensatoare, filmul "Brüno" aduce, printre rânduri, şi o critică dură la adresa star-sistemul hollywoodian.

În încercarea sa de a deveni celebru, blondul austriac se gândeşte să susţină o cauză umanitară. Pentru acest demers există chiar şi consultante speciale, care, însă, nu ştiu să pronunţe cuvântul "Darfur" (o regiune din Sudan marcată de conflicte civile, n.r.). Dar problemele umanităţii sunt împărţite deja pe vedete: "George Clooney are Darfur, Sting are Amazonul, iar Bono are SIDA".

Aşa că lui Brüno nu îi rămâne decât să aducă pacea în Orientul Mijlociu. Discuţiile pentru pace se împotmolesc atunci când "moderatorul" are probleme în a face diferenţa între humus (un preparat din năut, popular în ţările arabe, n.r.) şi Hamas (o organizaţie paramilitară palestiniană islamistă, n.r.).

Din nou, blondul aleargă spre glorie, încercând să fie răpit de teroriştii din Orientul Mijlociu, dar este refuzat, după ce îl caracterizează pe Osama bin Laden ca fiind "atât de 2001" şi după ce le dă lecţii de stil extremiştilor islamici. Are şi o încercare de a deveni celebru adoptând un copil din Africa (de fapt, îl schimbă cu un Ipod marca Red). "Madonna are unul, Angelina are unul, de ce să nu am şi eu unul?", se întreabă acesta.

Înfruntând şi ridiculizând bigotismul într-un stil care frizează dezgustul, Brüno obţine, în cele din urmă, ceea ce dorea: devine celebru fiind el însuşi şi, la sfârşitul filmului, are momentul său de glorie şi nu oricum, ci alături de Bono, Sting, Snoop Dogg, Elton John şi Chris Martin.

Potrivit spuselor actorului britanic Sacha Baron Cohen, "Bruno" este cel mai important şi greu de realizat proiect pe care l-a semnat până în prezent.

În timpul filmărilor la această comedie extremă, Baron Cohen a fost arestat pentru că a vrut să distrugă mai multe prezentări de modă, a stat imobilizat la pat din cauza unei teribile răceli şi a avut o puternică reacţie adversă la crema epilatoare folosită pentru a-i aduce cât mai multă autenticitate lui Bruno.

"Bruno", care a fost, săptămâna aceasta, lider în box office-ul nord-american, va avea premiera în România pe 31 iulie, în cinematografele CinemaPRO, Hollywood Multiplex, Movieplex, Cityplex, Starplex, în reţeaua Cinema City din Cluj, Timişoara, Bacău şi Iaşi, precum şi la Odeon Cineplex din Cluj.

Material realizat de Oana Ghiţă, oana.ghita@mediafax.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici