BRAT va premia jucătorii din piaţa media care respectă standardele

Biroul Român de Audit Transmedia (BRAT) a anunţat, într-un comunicat remis miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că va premia jucătorii din piaţa media care respectă standardele.

55 afișări
Imaginea articolului BRAT va premia jucătorii din piaţa media care respectă standardele

BRAT va premia jucătorii din piaţa media care respectă standardele (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit sursei citate, BRAT va continua să acţioneze în 2014 pentru promovarea standardizării şi a transparenţei în piaţa media, printr-o serie de acţiuni care vizează atragerea de noi membri, dezvoltarea şi îmbunătăţirea serviciilor oferite de asociaţie şi premierea jucătorilor din industrie care respectă standardele şi principiile susţinute de asociaţie.

Aceste acţiuni au fost aprobate miercuri de Adunarea Generală (AGA), ca priorităţi ale asociaţiei pentru 2014. Astfel, BRAT va acţiona pentru a alinia cât mai mulţi jucători din piaţa media la standardele create de industrie şi implementate prin intermediul asociaţiei, pentru a creşte transparenţa produselor şi a serviciilor, potrivit priorităţilor de acţiune votate miercuri de AGA.

BRAT va îmbunătăţi aplicaţia pentru serviciul de Monitorizare a Investiţiilor în Publicitate prin dezvoltarea unei noi interfeţe grafice, acomodarea arborelui de servicii şi produse cu cel utilizat la TV, optimizarea bazei de date şi implicit a timpilor de acces/ analiză.

De asemenea, BRAT va face o analiză a softurilor de exploatare a rezultatelor studiilor furnizate de BRAT şi identificarea unor soluţii de perfecţionare a modului de exploatare a acestora, în special în sensul îmbunătăţirii utilizării lor în procesul de tranzacţionare a spaţiului publicitar.

BRAT va începe în 2014 şi demersurile pentru realizarea unui studiu de audienţă pentru piaţa OOH din România. La finalul anului 2014, BRAT va organiza evenimentul "Premiile BRAT", care să fie acordate anual jucătorilor din industrie, pe baza principiilor şi a standardelor promovate de asociaţie.

Un alt proiect care va fi implementat de BRAT vizează valorificarea drepturilor de autor pentru membrii asociaţiei, pentru a crea prima librărie virtuală a publicaţiilor româneşti.

BRAT este organizaţia industriei de media din România care măsoară audienţa presei scrise şi a mediului online, auditează tirajele (presă scrisă) şi monitorizează investiţiile în publicitate (presă scrisă, online, radio şi outdoor).

Măsurătorile şi monitorizările BRAT sunt independente şi transparente, pe baza standardelor profesionale stabilite de membrii săi în concordanţă cu normele internaţionale.

BRAT pune la dispoziţia pieţei de media şi de publicitate indicatorii de performanţă obţinuţi în urma auditului şi a studiilor realizate. De aceea, rapoartele BRAT reprezintă reperul sigur şi credibil pentru decizii strategice care implică industria media.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici