Brian May lansează primul single solo din ultimii 20 de ani, pentru a celebra o reuşită istorică a NASA

Muzicianul britanic Brian May, membru al formaţiei Queen, va lansa primul său single solo din ultimii 20 de ani, în prima zi a anului 2019, pentru a celebra o reuşită istorică a agenţiei spaţiale americane (NASA ), informează lefigaro.fr.

262 afișări
Imaginea articolului Brian May lansează primul single solo din ultimii 20 de ani, pentru a celebra o reuşită istorică a NASA

Brian May lansează primul single solo din ultimii 20 de ani, pentru a marca un eveniment ştiinţific istoric

Muzicianul va lansa piesa în onoarea sondei spaţiale New Horizons, care, pe 1 ianuarie 2019, va survola Ultima Thule, un obiect situat în centura Kuiper, la o distanţă de aproximativ 1,6 miliarde de kilometri dincolo de orbita lui Pluto.

Este pentru prima oară când un vehicul spaţial ajunge la o asemenea distanţă. Sonda New Horizons, lansată de NASA în 2006, este destinată cercetării planetei pitice Pluto, dar şi corpurilor spaţiale din Centura Kuiper, într-o misiune fără precedent.

Un cercetător de la NASA i-a cerut chitaristului Brian May - care este doctor în astronomie - să compună o piesă pentru această ocazie.

Astfel, la 71 de ani, Brian May va lansa "New Horizons", primul său single solo din 1998.

"A fost o provocare interesantă să reunesc aceste două aspecte ale vieţii mele, astronomia şi muzica", a spus Brian May într-un comunicat.

Un fragment din acest single, care include şi vocea regretatului astrofizician Stephen Hawking, decedat pe 14 martie, este disponibil pe site-ul chitaristului Queen.

Brian May, chitaristul legendarei trupe de rock Queen, a obţinut titlul de doctor în astronomie în 2007, la peste 30 de ani după ce a început redactarea tezei sale de doctorat. Lucrarea de 48.000 de cuvinte a stat în hambarul casei sale din Surrey din 1974, de când chitaristul - care mai are o diplomă în fizică - şi-a abandonat studiile pentru a se consacra grupului Queen. Teza sa de doctorat demonstrează că norii de praf din sistemul solar se deplasează în aceeaşi direcţie ca şi planetele.

În octombrie 2006, May a lansat o carte scrisă în colaborare cu astronomii Patrick Moore şi Chris Lintott, "Bang! The Complete History of the Universe" ("Bang! Istoria completă a Universului", editura Rao, 2007). Volumul este destinat popularizării astronomiei, May utilizându-se ca punct de reper pentru testarea şi explicarea celor mai complicate teorii.

May a declarat de multe ori că pasiunea pentru astronomie l-a ajutat să "rămână cu picioarele pe pământ".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici