Bucharest International Jazz Competition, între 7 şi 13 mai 2011

Cea de-a cincea ediţie a Bucharest International Jazz Competition va avea loc în perioada 7 - 13 mai 2011, pianistul britanic Wayne Brown fiind numit director artistic al evenimentului, informează organizatorii, jmEvents.

37 afișări
Imaginea articolului Bucharest International Jazz Competition, între 7 şi 13 mai 2011

Bucharest International Jazz Competition, între 7 şi 13 mai 2011

Între 7 şi 13 mai 2011, cei mai buni reprezentanţi ai noii generaţii de jazz se întâlnesc la Bucharest International Jazz Competition, singurul concurs internaţional de jazz din România.

Evenimentul aduce în faţa publicului autohton proiecte inedite ale celor mai bune centre de jazz din lume. Fiecare ediţie a reunit muzicieni din peste 20 de ţări, din toate colţurile Europei şi SUA, "crème de la crème" sau în plină ascensiune profesională, care prezintă publicului românesc noile tendinţe în jazz.

Bucharest International Jazz Competition îşi propune să contribuie la recunoaşterea noilor valori ale jazz-ului românesc şi internaţional. Îmbinând concertele cu jam sessions şi workshopuri, competiţia înseamnă muzică intensă, creaţie şi public entuziast.

"De-a lungul celor patru ediţii de Bucharest International Jazz Competition, serile de concurs s-au dovedit de fiecare dată o adevarată experienţă, atât pentru cei de pe scenă, cât şi pentru public. Forţa pozitivă pe care o generează jazz-ul şi proiectele trupelor au ţinut sălile pline de fiecare dată, în condiţiile în care acest gen muzical vinde încă puţin la noi", a spus directorul evenimentului Luigi Gageos.

Noul director artistic al concursului, Wayne Brown, a fost preşedintele juriului ultimelor două ediţii. "M-am îndrăgostit de spiritul evenimentului, la Bucureşti, ca şi la Londra, mă simt acasă", a declarat pianistul britanic.

A cincea ediţie a Bucharest International Jazz Competition se desfăşoară între 7 şi 13 mai 2011. Muzicienii - trupe şi vocalişti cu vârsta pănă la 35 ani -, îşi vor disputa premiile: Marele Premiu (de 7.000 de euro) şi distincţiile de "cea mai bună trupă" şi "cel mai bun vocalist".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici