Bugetul Agerpres pe 2015 a primit aviz favorabil în comisiile pentru cultură din Parlament

Bugetul pe 2015 al Agenţiei naţionale de presă Agerpres, în cuatum de 19.250.000 de lei, o sumă cu 37,99% mai mare decât bugetul instituţiei în acest an, a fost avizat favorabil, marţi, de comisiile pentru cultură din Parlament.

87 afişări

Imaginea articolului Bugetul Agerpres pe 2015 a primit aviz favorabil în comisiile pentru cultură din Parlament

Bugetul Agerpres pe 2015 a primit aviz favorabil în comisiile pentru cultură din Parlament

Potrivit proiectului de buget pe 2015 al Agerpres, agenţia naţională de presă are nevoie anul viitor de o sumă totală cu 37,99% mai mare faţă de cea de anul acesta, când instituţia a beneficiat de un buget total de 13.950.000 de lei.

Obiectivele Agerpres sunt centralizate în programul "Culegerea, prelucrarea şi transmiterea informaţiilor şi fotografiilor de presă". Toate obiectivele Agerpres vor fi susţinute financiar, în anul 2015, în cadrul acestui program, având ca surse de finanţare: bugetul de stat, în valoare totală de 16.000.000 de lei (în creştere cu 14,70% faţă de anul acesta, când Agerpres a beneficiat de la bugetul de stat de o sumă de 13.950.000 de lei) şi venituri proprii în valoare totală de 3.250.000 de lei.

Suma solicitată de Agerpres de la bugetul de stat reprezintă 83,12% din totalul finanţării agenţiei, restul de 16,88% provenind din venituri proprii.

Pentru cheltuielile de personal, Agerpres a solicitat o sumă de 12.200.000 de lei, iar pentru "bunuri şi servicii" agenţia naţională de presă are nevoie de 3.333.000 de lei anul viitor. De asemenea, în capitolul "bunuri şi servicii", Agerpres are prevăzută o sumă de 70.000 de lei pentru "reclamă şi publicitate".

Potrivit proiectului de buget pe anul viitor, priorităţile Agerpres sunt creşterea şi profesionalizarea actului editorial, asigurarea unei finanţări echilibrate şi o gestionare eficientă a fondurilor şi dezvoltarea bazei tehnologice.

De asemenea, Agerpres urmăreşte, printre altele, să diversifice segmentul video, să reia fluxurile de informaţii în limbile franceză, germană, spaniolă şi chineză şi să deschidă birouri proprii şi să implementeze o reţea de corespondenţi în fiecare din regiunile care ar urma să fie conturate prin decizia autorităţilor statului român pentru o reflectare detaliată a problemelor la nivelul autorităţilor publice locale şi regionale.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
AGEPRES ,
BUGET ,
FAVORABIL
Versiunea: mobil  |  completa

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.