Camera adoptă legea care permite SRTv şi SRR să înfiinţeze, cu aviz de la comisii, persoane juridice

Camera Deputaţilor a decis, marţi, că SRTv şi SRR vor putea înfiinţa, cu aviz de la comisiile parlamentare, persoane juridice de drept privat, pentru extinderea activităţii în ţară şi străinătate, vor putea dobândi calitatea de asociat sau să cumpere acţiuni la o societate comercială.

89 afișări
Imaginea articolului Camera adoptă legea care permite SRTv şi SRR să înfiinţeze, cu aviz de la comisii, persoane juridice

Camera adoptă legea care permite SRTv şi SRR să înfiinţeze, cu aviz de la comisii, persoane juridice (Imagine: Alexandru Solomon/ Mediafax Foto)

Deputaţii au adoptat proiectul cu 258 voturi "pentru", 45 "împotrivă" şi o singură abţinere.

Deputaţii au fost de acord în parte cu obiecţiile preşedintelui Traian Băsescu din cererea de reexaminare adresată Parlamentului în privinţa modificării legii privind organizarea şi funcţionarea SRTV şi SRR.

Băsescu a considerat că legea trebuie să prevadă criterii clare de asociere, respectiv de achiziţionare de acţiuni în vederea construirii unui cadru legal predictibil, cu atât mai mult cu cât finanţarea acestor operaţiuni se face din fonduri de la bugetul de stat.

Ca urmare, deputaţii au decis ca înfiinţarea de către SRTV şi SRR de persoane juridice să se facă cu avizul conform al Comisiilor parlamentare de cultură, înainte acest aviz fiind consultativ.

Deputatul PNL Ioan Paler a spus că acest proiect ar fi de mare ajutor pentru transmiterea programelor TVR în Republica Moldova unde "există o dorinţă şi o sete de cultură românească" şi că cei care se opun aceste legi nu înţeleg ce înseamnă limba română pentru cei de dincolo de Prut.

Deputatul Dan Cristian Popescu a spus că PDL nu poate fi de acord cu o legge care permite căpuşarea TVR.

Preşedintele Traian Băsescu a cerut, în 28 octombrie, reexaminarea legii care permite SRR şi SRTV să se constituie în persoane juridice, în ţară sau străinătate, pentru difuzarea de programe, şeful statului menţionând că reglementarea "este vagă, fără să ofere condiţii de eligibilitate şi oportunitate".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici