Cannes 2010: Filmul "Ha Ha Ha", distins cu marele premiu al secţiunii Un Certain Regard

Pelicula "Ha Ha Ha", în regia sud-coreeanului Hong Sang-soo, a primit, sâmbătă, marele premiu al secţiunii Un Certain Regard a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes (12 - 23 mai).

85 afișări
Imaginea articolului Cannes 2010: Filmul "Ha Ha Ha", distins cu marele premiu al secţiunii Un Certain Regard

Cannes 2010: Filmul "Ha Ha Ha", distins cu marele premiu al secţiunii Un Certain Regard (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Filmul spune povestea, asezonată cu beţii, a unui regizor care se pregăteşte să părăsească ţara natală, Coreea, pentru a locui în Canada.

Premiul juriului la aceeaşi secţiune a revenit filmului "Octubre" (Peru), realizat de fraţii Daniel şi Diego Varga.

Premiul pentru interpretare a fost acordat actriţelor Eva Bianco, Victoria Raposo şi Adela Sanchez, care deţin rolurile principale în filmul argentinian "Los Labios", de Ivan Fund şi Santiago Loza.

Potrivit presei internaţionale de specialitate, vedetele secţiunii Un Certain Regard au fost românii Radu Muntean şi Cristi Puiu, cu filmele "Marţi, după Crăciun" şi, respectiv, "Aurora". Critica de specialitate a scris chiar că peliculele româneşti ar fi trebuit să aibă loc în competiţia pentru Palme d'Or, care, de altfel, a fost considerată "ştearsă".

Premiul Palme d'Or va fi acordat duminică seara.

Cea de-a 63-a ediţie a Festivalului de la Cannes are loc în perioada 12 - 23 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici