CANNES 2014: Filmul mut "The Tribe", recompensat cu marele premiu al secţiunii Semaine de la Critique - VIDEO

Filmul mut "The Tribe", regizat de ucraineanul Miroslav Slaboshpitsky, a fost recompensat cu marele premiu al secţiunii Semaine de la Critique la Festivalul de Film de la Cannes 2014 (14 - 25 mai).

127 afișări
Imaginea articolului CANNES 2014: Filmul mut "The Tribe", recompensat cu marele premiu al secţiunii Semaine de la Critique - VIDEO

CANNES 2014: Filmul mut "The Tribe", recompensat cu marele premiu al secţiunii Semaine de la Critique

Semaine de la Critique, o secţiune paralelă a Festivalului de Film de la Cannes, înfiinţată în 1962, este consacrată descoperirii unor noi cineaşti talentaţi. În această secţiune sunt proiectate doar primul sau al doilea lungmetraj regizat de fiecare cineast selecţionat.

Acţiunea din lungmetrajul "The Tribe", regizat de ucraineanul Miroslav Slaboshpitsky, se derulează într-un cămin de surdo-muţi, în care elevii se organizează în bande mafiote, pe fondul unor teme precum infracţionalitate, prostituţie şi poveşti de dragoste. Actorii joacă folosind limbajul semnelor.

"The Tribe" este primul film al acestui regizor în vârstă de 39 de ani, care le succede lui Fabio Grassadonia şi Antonio Piazza, recompensaţi anul trecut cu marele premiu al secţiunii Semaine de la Critique, pentru filmul "Salvo".

De asemenea, juriul secţiunii a acordat peliculei "The Tribe" trofeul Révélation France 4, dar şi un premiu care constă în sprijin pentru distribuirea filmului în cinematografe (Aide Fondation Gan à la Diffusion).

La gala de joi, pelicula "Hope", regizată de francezul Boris Lojkine, a primit premiul Société des Auteurs et Compositeurs Dramatiques (SACD).

În ceea ce priveşte scurtmetrajele, Prix Découverte Sony CineAlta i-a revenit peliculei "A Ciambra", de Jonas Carpignano, în timp ce Prix Canal+ a fost acordat filmului "Crocodile", de Gaelle Denis.

Din cele 1.200 de pelicule vizionate pentru ediţia din 2014, organizatorii au reţinut 11, din care şapte au intrat în competiţie.

Juriul acestei secţiuni, din care a făcut parte şi criticul de film român Andrei Rus, a fost prezidat de regizoarea britanică Andrea Arnold, care a primit premiul juriului la Cannes în 2006 şi 2009.

Secţiune paralelă a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes, Semaine de la Critique, ajunsă la cea de-a 53-a ediţie, a fost dedicată de la început descoperirii unor noi talente. În fiecare an, sunt selectate 10 lungmetraje, dintre care şapte sunt în competiţie, şi o serie de scurtmetraje şi mediumetraje, într-o altă competiţie. Regizori ca Bernardo Bertolucci, Jean Eustache, Otar Iosseliani, Ken Loach, Wong Kar Wai, Jacques Audiard şi Arnaud Desplechin au debutat în Semaine de la Critique.

Cea de-a 67-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes a debutat pe 14 mai şi se va încheia duminică. Juriul competiţiei oficiale este prezidat de regizoarea neozeelandeză Jane Campion, singura femeie care a câştigat trofeul Palme d'Or pentru lungmetraj ("Pianul"). Gala de premiere a Festivalului de Film de la Cannes 2014 va avea loc sâmbătă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici