CANNES 2014: Scurtmetrajul "Skunk", de Annie Silverstein, premiul I al secţiunii Cinéfondation

Annie Silverstein, o studentă la Universitatea Austin din Texas, SUA, a câştigat premiul I al secţiunii Cinéfondation, la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes 2014, pentru scurtmetrajul "Skunk".

73 afișări
Imaginea articolului CANNES 2014: Scurtmetrajul "Skunk", de Annie Silverstein, premiul I al secţiunii Cinéfondation

CANNES 2014: Scurtmetrajul "Skunk", de Annie Silverstein, premiul I al secţiunii Cinéfondation (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Secţiunea Cinéfondation este dedicată filmelor de şcoală şi a fost creată în 1998 de preşedintele Festivalului de la Cannes, Gilles Jacob.

Premiile ediţiei de anul acesta au fost anunţate joi de preşedintele juriului Cinéfondation, regizorul iranian Abbas Kiarostami.

În competiţie au participat 16 filme, selectate din 1.631 de scurtmetraje propuse de 457 de şcoli de cinema din lumea întreagă.

Premiul al II-lea al secţiunii a fost atribuit scurtmetrajului "Oh Lucy!", regizat de Atsuko Hirayanagi, student din Singapore.

Premiul al III-lea a fost atribuit, ex-aequo, peliculelor "Lievito Madre", a italianului Fulvio Risuleo, şi "The bigger picture", de Daisy Jacobs (Marea Britanie).

Premiile sunt însoţite de cecuri în valoare de 15.000 de euro (I), 11.250 de euro (II), respectiv 7.500 de euro (III).

Juriul care a desemnat filmele câştigătoare în secţiunea Cinéfondation - format, alături de Kiarostami, din Noémie Lvovsky (Franţa), Daniela Thomas (Brazilia), Mahamat-Saleh Haroun (Ciad) şi Joachim Trier (Norvegia) - va desemna şi câştigătorul premiului Palme d'Or pentru scurtmetraj, care va fi decernat în timpul galei Festivalului de la Cannes, sâmbătă seară.

Cea de-a 67-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes a debutat pe 14 mai şi se încheie duminică. Juriul competiţiei oficiale este prezidat de regizoarea neozeelandeză Jane Campion, singura femeie care a câştigat trofeul Palme d'Or pentru lungmetraj ("Pianul").

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici