Castrul Legiunii a V-a Macedonica din Turda va fi modernizat şi introdus în circuitul turistic

  • Castrul Legiunii a V-a Macedonica din Turda va fi modernizat şi introdus în circuitul turistic, printr-un proiect european de peste 21 de milioane de lei.
130 afișări
Imaginea articolului Castrul Legiunii a V-a Macedonica din Turda va fi modernizat şi introdus în circuitul turistic

Castrul Legiunii a V-a Macedonica din Turda va fi modernizat şi introdus în circuitul turistic

Primarul oraşului Turda, Matei Cristian, a anunţat miercuri începerea lucrărilor de modernizare şi punere în valoare a Castrului Roman. „A fost realizată platforma şi împrejmuirea pentru organizarea de şantier. De asemenea, se evacuează pământ din depozitele existente”, a transmis primarul.

Zona va fi amenajată în baza proiectului european care vizează introducerea în circuitul turistic a Castrului Legiunii a V-a Macedonica, Potaissa-Turda, un proiect în valoare de peste 21 de milioane de lei.

În cadrul proiectului vor fi amenajate şi marcate la suprafaţă principalele drumuri din interiorul castrului (Via Pretoria, Via Principalis, Via Decumana) şi va fi recreat circuitul perimetral (Via Sagularis), care va permite atât vizitarea castrului, cât şi întreţinerea obiectivului.

De asemenea, pe circuitul de vizitare se vor crea locuri de odihnă prevăzute cu bănci, pubele, cişmele cu apă potabilă şi se vor amplasa panouri informative.

„Castrul Roman va deveni în scurt timp un obiectiv turistic de importanţă majoră în oraşul nostru, alături de Salina Turda”, a mai transmis primarul oraşului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
castru,
roman,
turda

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici