"Ce păcat că-i curvă" participă la Festivalul Uniunii Teatrelor din Europa

Teatrul Bulandra va participa la Festivalul Uniunii Teatrelor din Europa (UTE) 2007 cu spectacolul "Ce păcat că-i curvă" de John Ford, în regia lui Alexandru Darie, în timp ce regizorul Tompa Gabor va prezenta "Vinerea lungă" de Visky Andras, o producţie a Teatrului Maghiar de Stat din Cluj.

6 afișări
Imaginea articolului "Ce păcat că-i curvă" participă la Festivalul Uniunii Teatrelor din Europa

"Ce păcat că-i curvă" participă la Festivalul Uniunii Teatrelor din Europa

Cea de-a 16-a ediţie a Festivalului UTE se va desfăşura la Torino, între 23 octombrie şi 31 decembrie, conform site-ului companiei Teatro Stabile di Torino, gazda evenimentului.

Ediţia de anul acesta este dedicată memoriei iniţiatorului UTE, Giorgio Strehler, de la moartea căruia se împlinesc zece ani, dar şi celei de-a 60-a aniversări a renumitului Piccolo Teatro din Milano.

"Ce păcat că-i curvă" de John Ford - o nouă montare a lui Alexandru Darie, directorul Teatrului Bulandra şi, totodată, preşedintele UTE - va avea premiera la Bucureşti în stagiunea 2007-2008, la Sala Izvor. Scenografia este concepută de arhitectul Octavian Neculai.

"Tis Pity She's a Whore" (1633) este, probabil, cea mai populară piesă a lui John Ford, considerat de mulţi istorici literari drept ultimul mare autor dramatic al Renaşterii engleze. O poveste despre dragostea incestuoasă dintre Giovanni şi sora lui, Annabella, piesa cu final tragic se desfăşoară în Italia secolului al XVII-lea.

La Torino, spectacolul "Ce păcat că-i curvă" se va juca pe 10 şi 11 noiembrie, în timp ce reprezentaţiile celeilalte producţii din România, "Vinerea lungă", sunt programate pe 17 şi 18 noiembrie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici